01 srpnja 2012

BiH se vratila u «staro jato»




Zenica, 30.juna – Takmičarska komisija Evropske ragbi federacije FIRA-AER, nakon bodovanja, utvrdila je listu učesnika «Divizije 2-D» koji će igrati u okviru Evropskog prvenstva u sezoni 2012.-2014.. U ovoj grupi nastupati će Norveška, Grčka, Luxemburg, Bosna i Hercegovina, i selekcija Finske.
     
Reprezentacija Bosne i Hercegovine se, nakon podmlađivanja ekipe, ponovno vratila u Diviziju 2-D, i nastupiti će sa velikim ambicijama u narednim takmičenjima, jer je konačan cilj da se najbolje b-h ragbi selekcija što prije vrati u «grupu 2-B»
  
     
U novoj formacija 2-D nastupiti će reprezentacija Norveške, koja je ispala iz grupe 2-C, a u viši rang, iz sadašnje naše divizije 2-D, su se plasirale selekcije Cipra i Bugarske tako da je i Finska zadržala svoje mjesto u grupi. 

U prvim utakmicama naredne sezone 2012.-2013., koje se igraju ove jeseni sastaju se Finska-Grčka, BiH-Luxemburg, Norveška-Finska i Grčka-BiH, na proljeće BiH je domaćin Norveškoj, zatim se igraju mečevi Luxemburg-Grčka, Norveška-Luxemburg, Finska-BiH, Grčka-Norveška i Luxemburg-Finska, a od jeseni 2013. igraju se uzvratni mečevi.

     O terminima odigravanja utakmica predstavnici reprezentacija dogovoriti će se na sastanku u Odense (Danska), koji će se održati tokom kongresa FIRA-AER 6-8.07.2012.(Zeda)