18 ožujka 2011

Konferencija za medije

Sabahudin Subašić, Enes Begičević i Tica Alen

«Sudar divova» Čelik – Partizan Beograd

Zenica, 18.marta – U ovkiru trećeg kola Regionalnog ragbi prvenstva ragbijaši Čelika, u nedjelju 20.marta, dočekuju ekipu beogradskog Partizana, sa namjerom da zabilježe pobjedu. U derbiju ovog kola sastaju se ekipe, koje su godinama bile veliki sportski rivali, a tradicija je na strani domaćina ragbijaša Čelika. I za narednu utakmicu u redovima

Zeničana vjeruju da će zabilježiti pobjedu i tako se Beograđanima revanširati za prošlogodišnji poraz u gostima.

«Iako smo podmladili ekipu vjerujemo da ćemo zaigrati u našem stilu, što je do sada redovno davalo dobar rezultat. Nemamo povrijeđenih igrača, a nakon pauze zbog poslovnih i privatnih obaveza u tim se vraća nekoliko iskusnih igrača što je donijelo samopouzdanje i mladim igračima. Vjerujem u našu pobjedu i pozivamo navijače da dođu i uživaju u dobroj utakmici», kaže Alen Tica, kojem je ovaj meč debi na klupi u Regionalnoj ligi.

«Dugo već nismo imali ovako pozitivn odnos prema treninzima i veći optimizam pred jednu utakmicu, tako da svi vjerujemo u uspjeh protiv Partizana. Beograđani su dobra ekipa imaju veći broj iskusnih igrača, ali ni mi nismo za potcijeniti. Naša snaga, naš teren, naši navijači, kojima će pomoći i grupa Robijaša, naša su prednost u ovoj utakmici», reko nam je kapiten Sabahudin Subašić.

Za Čelik će nastupiti Razić Damir, Mušinović Ermin, Kapić Mirza, Subašić Sabahudin, Selimspahić Adis, Keserović Danijel, Tufekčić Sedad, Zadić Armin, Kokić Vahdet, Izić Vedran, Smajlović Samed, Ćorić Senad, Bašić Adis, Ajanović Semir, Fetić Mirsad, Pašić Semir, Topalović Adis, Zadić Haris, Pojskić Edin, Stanković Zeid, Čičak Ahmedin, Šabačkić Safet i Smriko Anes.

Derbi ragbi utakmica Čelik – Partizan Beograd igra se u nedjelju, 20.maja, sa početkom u 14 sati na stadionu Kamberovića polje, glavni sudija je Hrvoje Bartolić (Hrvatska), pomoćnici Aleksandar Poprečica (Srbija) i Mirza Oruč (BiH), a delegat Denis Veličković (Hrvatska).

*************************