05 ožujka 2010

Ragbi vikend

Zenički ragbijaši će u sklopu obilježavanja 38 godina igranja ragbija u Bosni i Hercegovini u subotu i nedjelju odigrati dvije prijateljske utakmice.

U subotu, 06.03.2010. godine Ragbi klub „Rudar“ će odmjeriti snage sa Ragbi klubom „Zagreb“. Ova utakmica se igra u 13,00 sati na Kamberovića polju.

Dan poslije, u nedjelju, prijateljsku utakmicu će odigrati stari rivali, ragbijaši Čelika i Zagreba. Ova utakmica se igra u 12,00 sati takođe na Kamberovića polju.

Obe ove utakmice će biti „generalna proba“ pred gostovanja zeničkih klubova u Srbiji gdje Rudar igra protiv U-20 reprezentacije Srbije te Čelika koji 13.03.2010. godine u Ljubljani igra zvaničnu utakmicu Regionalne ragbi lige. Na ovim utakmicama će treneri Safet Čerim (Čelik) i Albin Isaković (Rudar) imati priliku da se uvjere u trenutnu formu svojih igrača pred predstojeće utakmice.

Interesantno je napomenuti da Ragbi klub „Zagreb“ u petak stiže u Zenicu pod vodstvom Kapetanović Suada koji u posljednje vrijeme sa Zagrebom postiže izvrsne rezultate.

Kao što je poznato zeničkoj sportskoj javnosti, Suad Kapetanović je daleke1972 godine, tačnije 08. Marta, osnovao prvi ragbi klub u Zenici sa kojim je '80-ih godina bio višestruki prvak Jugoslavije i osvajač Kupa.

U svakom slučaju, ljubitelji ragbija u Zenici će, nakon zimske pauze, ovaj vikend moći da uživaju u ovom dinamičnom i atraktivnom sportu.

**************************************************