12 kolovoza 2011

IN MEMORIAM Raif Hadžić

Raif Hadžić

Umro je Raif Hadžić, jedan od osnivača Ragbi kluba Čelik. 
Sahrana će se obaviti na groblju Prašnice u Zenici, u subotu 13.08.2011. godine u 17.00h
.......Ragbi klub Čelik je prvi osnovani ragbi klub u Bosni i Hercegovini. Osnovala ga je grupa istaknutih zeničkih intelektualaca na čelu sa Odić Nezirom, Sarajlić Abdulahom, Haramandić Hakijom, Tarabar Askom, Talić Muhamedom, Hadžić Raifom i Salčinović Emirom.

Na prvom sastanku, održanom 05.03.1972. godine u prostorijama željezarske kasine, Suad Kapetanović je prikazao informativne materijale o ragbi sportu i pritom je zakazan termin za prvi trening kluba. Prvi predsjednik kluba je bio Nezir Odić, a potpredsjednik Abdulah Sarajlić - Dulče. Prvobitni naziv kluba je bio Ragbi klub "Zenica", dok od 1978. klub nosi današnji naziv. 

Historijski datum za Ragbi Klub Čelik predstavlja 08.03.1972. godine kada je održan prvi trening na pomoćnom terenu stadiona "Blatuša". Na treningu je prisustvovalo oko 40-tak zainteresovanih, a trening su vodili Suad Kapetanović i Raif Hadžić.

Evo i nekoliko imena prisutnih na tom prvom treningu: Čađo Sreto, Podgora Muharem, Levi Zlatan, Kapić Mirso, Grbić Predrag-Prešo, Vuksanović Jovo, Lovrić Mirko,  Dizdarević Muharem, Jahić Sejad, Šabanović Sulejman-Frenki, Begićević Enes, Kastelić Rudi...

Izvor: Wikipedia

Jedna iz arhive, Raif Hadžić, stoji prvi s desna