31 listopada 2009

RK.Rudar iz Zenice, juniorski prvak BiH

Zenica, 31.10.2009.

Kamberovića polje

Juniorsko ragbi prvenstvo BiH

Na završnici Juniorskog ragbi prvenstva BiH koje je održano u Zenici na stadionu Kamberovića polje, titula juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine za 2009. godinu zasluženo je pripala ekipi Ragbi kluba Rudar.

Igrači Rudara su prikazali najkvalitetniji ragbi i sa 6 ostvarenih pobjeda i skor razlkom +219, više nego zasluženo osvojili prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Priznanje treba odati i Ragbi klubu „Gladijatori“ iz Dervente koji su pod vodstvom trenera Petković Radomira Štake uspjeli za kratko vrijeme da naprave dobru ekipu i odigraju značajnu ulogu u ovom BiH prvenstvu.

Postignuti su slijedeći rezultati:

RK. Rudar – RK.Gladijatori 44:0 (20:0)

RK.Sarajevo – RK. Čelik 7:12 (0:7)

RK.Gladijatori - RK. Čelik 35:5 (21:5)

RK. Rudar – RK.Sarajevo 58:0 (27:0)

RK.Sarajevo - RK.Gladijatori 22:5 (5:5)

RK. Čelik - RK. Rudar 0:50 (0:14)

Tabela:

  1. RK.“Rudar“ Zenica**********6***6*0*0***226:7****18
  2. RK.“Čelik“ Zenica***********6***3*0*3****48:116***12
  3. RK.“Gladijatori“ Derventa***6***1*1*4***73:137****9
  4. RK.“Sarajevo“ Sarajevo*****6***1*1*4***43:130****9

Utakmice su sudili: Sabahudin Subašić, Tica Alen, Senad Čorić i Safet Šabačkić.

Delagat turnira je bio Semir Mahić iz Zenice.

Za RK.“Rudar“ su nastupili: Popaja Jasmin, Rizvić Senad, Kavaz Almedin, Nađak Harun, Kavazović Armin, Bajramović Mirsad, Hamzić Adnan, Hajdar Elmin, Mrgić Sandro, Spahić Elvin, Rađo Selim, Glavaš Selmir, Omerdić Sejdin, Mutapčić Mirza, Buljugić Ernad, Kablinović Deni, Spahić Fadil, Karić Fadil, Ajkunić Zijad, Husejinović Akif, Jusić Almir i Đulan Zijad.

Treneri: Albin Isaković i Rasim Čerim. RK.Rudar, juniorski prvak BiH Predsjednik IO RgS BiH Semir Mahić predaje pehar kapitenu Glavaš Selmiru Radost nakon osvojenog Prvenstva Zasluženo osvojen pehar ************************

28 listopada 2009

Juniorsko prvenstvo BiH

******************************** U subotu, 31.10.2009. godine u Zenici na "B" terenu Kamberovića polje sa početkom u 12,00 sati će se odrzati juniorsko prvenstvo BiH na kojem će se znati prvak BiH za 2009. godinu. Dolazak potvrdili:
  • RK."Gladijatori" - Derventa
  • RK."Rudar" - Zenica
  • RK."Sarajevo" - Sarajevo
  • RK."Čelik" - Zenica
********************************

Regionalna ragbi liga

Splitska Nada ponovno lider

Zenica, 28.oktobra - U okviru Regionalnog ragbi šampionata muških ekipa klubova jugoistočne Evrope, u kojem učestvuju ekipe Ljubljana i Olimpija iz Slovenije, Mladost, Zagreb i Nada iz Hrvatske, Battai Bulldogok, Esztergomi Vitezek i KARC iz Madžarske, KBRK, Partizan i Pobednik iz Srbije, Čelik i Rudar iz BiH, i Valiacite iz Bugarske, igraju se zanimljive i kvalitetne utakmice.

U predtakmičenju Mladost je pobijedila Makarsku Rivijeru sa 13-7 (10-7), a zenički Rudar je poražen od Olimpije sa 13-17 (10-3), dok je u razigravanju za poziciju Mladost bila bolja od Olimpije sa 19-11 (3-6).

U prvom kolu 'Grupe A' Regionalnog ragbi šampionata splitska Nada je bila bolja od bugarskog 'valjka' Valiacite sa 52-8 (21-0), a beogradski Pobednik od zeničkog Čelika 31-17 (19-12), dok je madžarski Esztergomi Vitezek savladao Ljubljanu sa 25-12 (15-7).

Na tabeli ''Grupe A'' trenutno vodi najefikasnija ekipa splitska Nada sa pet bodova (+44), drugi je beogradski Pobednik sa istim brojem bodova i pozitivnim brojem poena (+14), treći madžarski Esztergomi Vitezek sa (+13) poena, a slijede bez bodova Ljubljana (-13), zenički Čelik -14), i bugarski Valiacite sa (-44) poena.

U okviru drugog kola ''Grupe A'' RRC, 14.novembra, igraju u Splitu Nada – Pobednik, a 21.novembra u bugarskom gradu Perniku igraju Valiacite – Ljubljana, i u Zenici Čelik - Esztergomi Vitezek.

U prvom kolu ''Grupe B'' momčad Zagreba je poražena od gradskog protivnika Mladosti sa 18-20 (10-3), a 07.novembra u Beogradu igraju KBRK - KARC iz madžarskog Kečkemeta, dok je utakmica Partizan Beograd - Battai Bulldogok odgođena za kasnije. Nakon nepotpunog prvog kola vodi zagrebačka Mladost sa četiri boda (+2), ispred Zagreba kojima ima jedan bod (-2), ekipe KBRK, Partizan, Battai Bulldogok i KARC nisu bodovane.

U drugom kolu 'Grupe B', 14.novembra, igraju Zagreb – KBRK, a 21.novembra KARC – Partizan, dok će 05.decembra u Zagrebu snage odmjeriti Mladost - Battai Bulldogok.

Zanimljiva će biti o borba za najboljeg strijelca Regionalne ragbi lige, a trenutno vode Deli (Esztergom) i Rubelj (Nada) sa 15 poena, zatim Kapor (Pobednik) 11, Jureško (Zagreb), Olujić (Nada), Orlović (Pobednik) i Jurišić (Mladost) svi sa po deset poena, Subašić (Čelik) i Ursić (Nada) sa po sedam, dok su na listi sa po pet postignutih poena Blažević-Bandov, Borisov K., Buzov, Grubišić, Kos, Kosi, Ladanyi, Mihalj, Novak, Pirković, Selimspahić, Simonović, Slijepčević, Šakić, Tufekčić, Holjevac, Borisov V., Mijić i Arko.

Do sada nije bilo crvenih kartona, a tri igrača su Muhoberac (Mladost Zagreb), Varjačić (Zagreb) i Razić (Čelik) imali po jedan žuti karton.(Zeda)

27 listopada 2009

New RRC web site

******************************** http://rrcrugby.com/ ********************************

25 listopada 2009

****************************************** 24th Oct 2009 Esztergomi Vitezek Suzuki RSE - RK Ljubljana 25:12 (15:7) ******************************************

Juniorsko ragbi prvenstvo BiH, 25.10.2009.

Sarajevo, 25.10.2009. godine

Stadion NK.Igman, gledalaca 200

Juniorsko ragbi prvenstvo BiH

U nedjelju je u Sarajevu, u organizaciji Saveza, održano juniorsko ragbi prvenstvo Bosne i Hercegovine na kojem je učešće uzelo 4 ekipe iz Sarajeva, Dervente i Zenice. Turnir je protekao u fer i sportskoj igri. Najbolji BiH mladi ragbijaši su pokazali kvalitetnu i dopadljivu igru.

Na prvenstvu je odigrano 6 utakmica i postignuti su slijedeći rezultati:

RK.“Sarajevo“ – RK.“Gladijatori“ Derventa 14:14

RK.“Rudar“ Zenica – RK.“Čelik“ Zenica 12:0

RK.“Gladijatori“ Derventa - RK.“Čelik“ Zenica 12:21

RK.“Sarajevo“ – RK.“Rudar“ Zenica 0:31

RK.“Rudar“ Zenica – RK.“Gladijatori“ Derventa 31:7

RK.“Čelik“ Zenica - RK.“Sarajevo“ 10:0

Tabela:

  1. RK.“Rudar“ Zenica**********3***3*0*0***74:7****9
  2. RK.“Čelik“ Zenica***********3***2*0*1***31:24***7
  3. RK.“Gladijatori“ Derventa**3***0*1*2***33:66***4
  4. RK.“Sarajevo“ Sarajevo****3***0*1*2***14:55***4

Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima:

RK.“Rudar“: Popaja Jasmin, Rizvić Senad, Kavaz Almedin, Nađak Harun, Kavazović Armin, Bajramović Mirsad, Hamzić Adnan, Hajdar Elmin, Mrgić Sandro, Spahić Elvin, Rađo Selim, Glavaš Selmir, Omerdić Sejdin, Mutapčić Mirza, Buljugić Ernad, Kablinović Deni, Spahić Fadil, Karić Fadil, Ajkunić Zijad, Husejinović Akif, Jusić Almir i Đulan Zijad.

Treneri: Albin Isaković i Nedžad Ramić.

RK.“Čelik“: Izić Vedran, Šabanović Alem, Tahmiščija Admir, Softić Almir, Selman Ernad, Zadić Haris, Stanković Zeid, Mišić Sandro, Smajlović Saned, Čubara Benjamin, Kolar Elmir, Ahmić Nejro, Topalović Adis, Halilović Nezvet, Bambur Benjamin, Duranović Dino, Gelić Josip, Garanović Nedžad, Beganović Jasmin, Zukan Kenan, Čerim Emir, Ajanović Fahrudin i Đelilović Alen.

Treneri: Kenan Uzunović i Ermin Mušinović.

RK.“Gladijatori“- Derventa: Aleksandar Jeličić, Slaven Asentić, Petar Kozić, Nemanja Živanić, Aleksandar Jović, Bojan Đekić, Stanimir Jovičić, Nemanja Ninković, Zoran Maletić, Slađan Kovačević i Bojan Gostić.

Trener: Radomir Petković Štaka.

RK.“Sarajevo“: Mešić Edo, Oruč Armin, Gracić Damir, Mizdrak Alem, Bradarić Miran, Malanović Seid, Mulaomerović Emir, Bejtović Mersad, Muharemović Almin, Eminović Nihad, Alimanović Jasmin, Mirvić Mirza, Bašić Kerim, Muratović Ismail, Kruščica Mustafa, Čomor Nijaz, Šogolj Edin, Muhić Tarik i Škrijelj Elvir.

Trener: Ibro Salihović.

Sve utakmice su sudili: Mirza Oruč, Edin Hrapović i Senad Čorić

Delegat RgS BiH: Mušinović Zehrudin

Fizio: Jug Poljac

*************************************
Gladijatori-Sarajevo Gladijatori-Sarajevo Sarajevo-Rudar Rudar-Gladijatori Čelik-Sarajevo Zehrudin Mušinović Ibro Salihović *******************************

20 listopada 2009

Sa Facebook-a

Sreto Čađo - Rudi Kastelić Elvir Hamulić u napadu... *******************************

Fotke iz Beograda, Pobednik-Čelik, 17.10.09.

19 listopada 2009

Regionalna ragbi 7's liga za žene

Splitska Nada pobjednik drugog turnira

Pančevo(Srbija), 18.oktobra – Na drugom turniru Regionalne ragbi 7's lige za žene, koji je igran u Pančevu (Srbija) pobijedile su ragbijašice Nade iz Splita. Izabranice trenera Ante Olujića pokazale su najviše i u odlučujućem susretu sa ragbijašicama Čelika iz Zenice zabilježile pobjedu od 10:0. Tokom turnira u Pančevu splitske igračice nisu primile niti jedan zgoditak.

Na turniru pored ove dvije ekipe nastupile i igračice ŽRK Beograda i druga ekipa Nade, dok igračice ŽRK Sarajevo zbog problema sa bh pasošima nisu se pojavile na turniru.

Postignuti rezultati: ŽRK Beograd – Čelik Zenica 10:14, Nada I – Nada II 28:0, ŽRK Beograd – Nada II 17:0, Čelik – Nada I 0:10, Čelik – Nada II 17:0, Nada I – ŽRK Beograd 31:0.

Tabela Regionalne ragbi 7’s lige za žene nakon drugog turnira:

1. Nada-Split-------65:05---10 2. Čelik-Zenica----33:10---10

3. Beograd---------10:45-----2

4. Sarajevo----------0:43-----2

Nakon dva odigrana turnira na tabeli vodi ekipa Nade iz Splita, zbog bolje razlike u poenima.

Naredni turnir RRL za žene igra se 14.novembra/studeni na igralištu Nade u Splitu.

18 listopada 2009

Gladijatori na Adi Ciganliji

Ragbi klub "Gladijatori" iz Dervente su prošlu subotu, 17.10.2009. godine gostovali u Beogradu gdje su imali priliku da odigraju svoju prvu utakmicu van granica Bosne i Hercegovine. Protivnik im je bio, ni manje ni više, prvak Srbije, Ragbi klub "Pobednik" iz Beograda. I pored izuzetno teške finansijske situacije u klubu, Gladijatori su uspjeli da se organizuju i da otputuju u Beograd. Da iznenađenje bude veće, momci Radomira Petkovića - Štake nisu "pokazali ni malo poštovanja" prema renomiranom protivniku iz Beograda i od prvog sudijskog zvižduka krenuli u napad i do samog kraja odigrali disciplinovano i po uputama svog trenera te došli do značajne pobjede. Ni činjenica da je u pitanju drugi tim Pobednika ne umanjuje vrijednost i značaj ove pobjede. Gladijatori su slavili rezultatom 35:30. "Drago mi je što smo i pored velikih finansijskih problema uspjeli da realizujemo putovanje u Beograd i odigramo ovu utakmicu. Želim da se zahvalim našim domaćinima na gostoprimstvu sa željom da narednu utakmicu igramo u Derventi" istakao je na kraju Radomir Petković Štaka. Utakmici na Adi Ciganliji je prisustvovalo oko 200 gledalaca. Eseje za "Gladijatore" su postigli Aleksandar Jeličić 5, Petar Kozić 5, Nemanja Živanić 10 i najefikasniji igrač utakmice, raspoloženi Aleksandar Jović 15. RK.“Gladijatori“- Derventai: Aleksandar Jeličić, Slaven Asentić, Petar Kozić, Nemanja Živanić, Igor Simić, Aleksandar Jović, Bojan Đekić, Stanimir Jovičić, Nemanja Ninović, Marko Kerkez, Zoran Maletić i Bojan Gostić. RK.Gladijatori - Derventa Za uspomenu, Gladijatori & Pobednik II U napadu...do pobjede Bez respekta... Može to još bolje...., Radomir Petković - Štaka ***********************************

Kadetsko prvenstvo BiH, U-13 i U-15

U-15, RK.Rudar U-13, RK.Zenica '72 U nedjelju, 18.10.2009. godine sa početkom u 12,00 sati, na B terenu Kamberovića polje, održano je kadetsko ragbi prvenstvo Bosne i Hercegovine uzrasta U-13 i U-15. Hladno i kišovito vrijeme nije spriječilo 120 dječaka iz Tomislavgrada, Viteza i Zenice da pokažu znanja koja su usvojili u proteklom periodu u svojim klubovima. Za prvenstvo U-13 su se prijavili RK.Zenica '72, RK.Čelik i RK.Rudar. Postigniti su slijedeći rezultati uzrast U-13:
  • RK. Zenica '72 - RK. Rudar 10:0
  • RK. Čelik - RK. Rudar 10:5
  • RK. Zenica '72 - RK. Čelik 5:5
Poredak U-13:
  1. RK. Zenica '72 --- 2---1-1-0---15:5---5
  2. RK. Čelik ----------- 2---1-1-0---15:10--5
  3. RK. Rudar----------- 2---0-0-2----5:20--2
RK. Zenica '72: Azemović Armin, Hamzić Faruk, Telalović Aldin, Meša Ernes, Lazamović Edi, Meša Ekrem, Mahalbašić Asmir, Orlić Izet, Bošnjak Husein, Stabančić Abdurahman, Krujezi Alen i Kovačević Velid. RK. Rudar: Memić Benjamin, Bakunić Emir, Piljug Avdo, Buljugić Almir, Silajdžić Emir, Šeremet Haris, Begić Haris, Mrgić Haris, Silajdžić Adnan i Memić Haris. RK. Čelik: Durmić Ahmed, Begović Adi, Mujčić Dino, Subašić Kenan, Čerim Armin, Topčagić Haris, Đanić Dino, Duvnjak Đenan, Garanović Vedad, Rizvanović Ajdin, Mujčić Nehrum i Mešinović Armin. Odigrane su i utakmice uzrasta U-15:
  • RK. Čelik - RK. Vitez 0:0
  • RK. Tomislav - RK. Rudar 0:25
  • RK. Vitez - RK. Tomislav 5:0
  • RK. Čelik - RK. Rudar 0:5
  • RK. Čelik - RK. Tomislac 20:0
  • RK. Vitez - RK. Rudar 0:5
Poredak U-15:
  1. RK. Rudar -------3---3-0-0---35:0---9
  2. RK. Čelik ---------3---1-1-1----20:0---6
  3. RK. Vitez ---------3---1-1-1----5:5----6
  4. RK. Tomislav ----3---0-0-3---0:50---3
RK.Rudar: Rosić Luka, Husejnović Elvadin, Begović Merjem, Šeremet Haris, Begić Haris, Jusić Almir, Ajkunić Zikret, Husejnović Akif, Silajdžić Ado, Đulan Zijad, Mrgić Haris, Silajdžić Emir, Memić Benjamin, Buljugić Almir i Spahić Fadil. RK. Čelik: Duranović Dino, Palavra Zdenko, Fetić Mehmed, Softić Almir, Handanović Ibrahim, Topalović Adis, Smajlović Samed, Gelić Josip, Garanović Nedžad, Čerim Emir, Helvida Arnel, Suljić Vedad, Pašić Benjamin, Burnić Samir i Škaljo Almir. RK. Vitez: Čurak Zvonimir, Ljubas Stjepan, Rajić Željko, Jukić M, Vidović Kristijan, Križanac Davor, Čalić Danijel, Križanac Zlatko, Kolak Anđelo, Pavlović Mario, Radman Marko, Soldić Roberto, Kuna Nikola, Kuna Ivan i Kozina Miroslav. RK. Tomislav: Baković Mijo, Ćirčić Leo, Krajna Jakov, Šimunović Mateo, Sabljić Stipan, Mašić Frano, Jurić Stipe, Kajtaz Danijel, Baković Mijo, Baković Ivan, Ljubičić Marko i Banović Ivan. Sve utakmice su sudili Albin Isaković i Marijo Sabljić. Delegat na utakmicama: Zehrudin Mušinović Fizio: Jug Poljac

Vikend za apaurin

***************************************** Izuzetno aktivan vikend BiH ragbi klubova, Ragbi klub "Čelik" u Beogradu - utakmica Regionalne lige, Ragbi klub "Čelik" (žene) - utakmice Regionalne lige u Pančevu, kadetsko prvenstvo BiH, U-13 i U-15 , "Gladijatori" iz Dervente na prvoj međunarodnoj utakmici u Beogradu.... ....slijede izvještaji.... *******************************

16 listopada 2009

Još malo...BiH-Monaco

Photo by Mirza Subašić **********************************

15 listopada 2009

Prvenstvo BiH, U-13 i U-15

****************************************************** Državno prvenstvo BiH u kategorijama U-13 i U-15 će se odigrati u Zenici na "B" terenu Kamberovića polje u nedjelju, 18.10.2009. godine sa početkom u 12,00 sati. U-13 se igra sa 9 igrača + max. 3 rezerve U-15 se igra sa 12 igrača + max. 3 rezerve IO RgS BiH ***********************************************

SASTANAK TRENERA

*********************************** Sastanak trenerske organizacije je zakazan u petak, 16.10.2009. godine u 19,00 sati na Kamberovica polju ispod tribine stadiona. *********************************

14 listopada 2009

RRC Division I Round I

************************************************** RK Pobednik Beograd - RK Celik Zenica Date: 17th Oct 2009 Kick off: 15:00 h Venue: Ada Ciganlija, Belgrade Referee: Vladimir Parizov (Bulgaria) Assistant referee 1: Aleksandar Poprecica (Serbia) Assistant referee 2: (Bosnia & Herzegovina) Match Commissioner: Dariel Yanev (Bulgaria) *************************************************

13 listopada 2009

12 listopada 2009

RK."Čelik" - RK."Pobednik"

****************************

Utakmica prvog kola Regionalne Lige za sezonu 2009/2010 između RK Pobednik i RK Čelik igraće se u subotu 17.10.2009. u Beogradu na ragbi terenu Ade Ciganlije sa početkom od 15h.

*****************************

11 listopada 2009

Pismo podrške RgK. "Gladijatori" iz Dervente

Pismo podrške ragbi reprezentaciji Bosne i Hercegovine koje je stiglo iz Ragbi kluba "Gladijatori" iz Dervente pred utakmicu BiH-Monaco.

BiH - Monaco 23:8

Photo by Albin Isaković *********************************

BiH - Monaco 23:8

Delegat utakmice Gilbert Juillet i sudac Vasill Tabirta *********************************************

10 listopada 2009

Bosna i Hercegovina - Monaco 23:8

Zenica, 10.10.2009. BiH - Monaco 23:8

Zenica, 10.10.2009. godine.

Stadion Kamberovića polje, gledalaca 700.

Sudije: Vasil Tabirta (Moldavija), Tica Alen i Džana Brkić (BiH)

Delegat susreta: Gilbert Juillet (Francuska)

Utakmica 3D skupine Evropskog ragbi prvenstva.

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine uspjela je da zabilježi još jednu pobjedu i savlada reprezentaciju Monaka rezultatom 23:8. Obistinila su se upozorenja selektora Čerim Safeta da ova utakmica neće biti ni malo lagana i da će reprezentativci BiH morati igrati maksimalno ozbiljno. Igrači Monaka su danas igrali puno bolje neko prvu utakmicu u Monaku kada je BiH reprezentacija deklasirala istoimenu reprezentaciju rezultatom 50:5. Uprkos snažnom otporu igrača Monaka, pobjeda BiH reprezentacije ni u jednom momentu nije došla u pitanje, šta više, stekao se utisak da su naši momci, kako je utakmica odmicala igrali sve sigurnije i bolje.

Utakmica je počela sa 30 minuta zakašnjenja jer su gostujući igrači kasnili na utakmicu i praktično iz autobusa istrčali na teren.

Monaco: Lambert Steeve, Zeghdar Poued, Ona Damien, Tobias Damien, Fluchaire Alexander, Mentek Stephane, Pastore Loic, Vottero Serome, Guilleray Thomas, Bonnet Nicolas, Laletin Nicholas, Beroud Lionel, Blasco Steeve, Nouailhal Thierry, Guasco Rod, Mulikihaamea Miguel. Trener Bonis Christian.

Bosna i Hercegovina: Željko Vidović (kap), Semir Ajanović, Adis Bašić, Amir Mujić, Edin Pojskić, Damir Razić, Nermin Selimbegović, Ermin Mušinović, Senad Tabaković, Albin Kapić 8, Sinan Glavaš, Sabahudin Subašić 10, Anes Smriko, Adis Selimspahić, Latif Bešo, Senad Turčinović, Rusmir Ljutvijević, Kemal Šestić 5, Selmir Glavaš, Damir Džanić, Vahdet Kokić i Aldijan Sinanović. Trener Safet Čerim.

Ragbi - olimpijski sport

Ragbi 7 i golf vratiće se među olimpijske sportove na Igrama koje će 2016. godine biti održane u Rio de Janeiru, odlučio je Međunarodni olimpijski komitet na zasijedanju u Kopenhagenu. Ragbi 7 se posljednji put igrao na OI 1924. godine u Parizu i do zlatne medalje su došle SAD, dok se golf na Igrama nije pojavio još od davne 1904. godine, kada je zlato u Sent Lewisu osvojio Kanađanin Georg Layon, dok je SAD trijumfovala ekipno. Na širem spisku sportova koji su bili kandidovani za mjesto na OI od 2016. godine pored ragbija 7 i golfa, bili su i bejzbol, karate, sportovi na rolerima, softbol i skvoš. Učešće u ragbiju 7 od Igara u Riju uzeće po 12 muških i ženskih reprezentacija, a zajedno sa golfom će imati i zagarantovano mjesto i na OI 2020. godine, a nakon njih će biti obavljeno novo glasanje. Nakon odluke koju je MOK broj olimpijskih sportova povećan je na 28, koliko ih je i bilo do Igara 2004. godine u Atini, ali su tad taj status izgubili bejzbol i softbol. Na OI u Londonu učešće će uzeti sportisti iz 26 sportova.

09 listopada 2009

08 listopada 2009

Bosna i Hercegovina - Monaco, subota, 15:00 sati

Sa danas održane Press konferencije ****Photo Zeda****

DOSADAŠNJI REZULTATI I PREDSTOJEĆE UTAKMICE SENIORSKE RAGBI REPREZENTACIJE U OVOM CIKLUSU TAKMICENJA:

  • 11.10.2008. MONACO-BiH 5:50
  • 15.11.2008. SLOVAKIA - BiH - 32:46
  • 22.11.2008. BiH-AZERBEJDŽAN-18:7
  • 21.03.2009. BiH - CYPRUS 6 : 8
  • 26.09.2009. BIH – SLOVAKIA - SLOVAKIA ODUSTALA
  • 10.10.2009. BIH - MONACO
  • 07.11.2009. AZERBAIJAN - BIH
  • 27.03.2010. CYPRUS-BiH (Paphos)

Ranking Division 3D

Team

No

W

D

L

Diff.

Pts

1

Cyprus

3

3

0

0

57

9

2

Bosnia & Herzegovina

3

2

0

1

54

7

3

Monaco

3

1

0

2

-40

5

4

Azerbaijan

3

0

0

3

-71

3

5

Slovakia (Forfait)

/

/

/

/

/

/

Kamberovića polje, 10.10.2009. godine 15:00 sati „BiH-Monaco“

DELEGAT UTAKMICE: G-din Gillbert Juillet - Francuska

SUDIJA : G-din Vasil Tabirta – Moldavija

Sastav reprezentacije BiH: Ajanović Semir, Vidović Željko, Bašić Adis, Ljutvijević Rusmir, Turčinović Senad, Bujak Armin, Mujić Amir, Pojskić Edin, Razić Damir, Mušinović Ermin, Selimbegović Nermin, Glavaš Selmir, Džanić Damir, Tabaković Senad, Zadić Armin, Kapić Albin, Tufekčić Sedad, Subašić Sabahudin, Glavaš Sinan, Bešo Latif, Selimspahić Adis, Smriko Anes, Kokić Vahdet, Frana Nikola, Sinanović Aldijan, Šabačkić Safet.

**************************************************