28 listopada 2009

Regionalna ragbi liga

Splitska Nada ponovno lider

Zenica, 28.oktobra - U okviru Regionalnog ragbi šampionata muških ekipa klubova jugoistočne Evrope, u kojem učestvuju ekipe Ljubljana i Olimpija iz Slovenije, Mladost, Zagreb i Nada iz Hrvatske, Battai Bulldogok, Esztergomi Vitezek i KARC iz Madžarske, KBRK, Partizan i Pobednik iz Srbije, Čelik i Rudar iz BiH, i Valiacite iz Bugarske, igraju se zanimljive i kvalitetne utakmice.

U predtakmičenju Mladost je pobijedila Makarsku Rivijeru sa 13-7 (10-7), a zenički Rudar je poražen od Olimpije sa 13-17 (10-3), dok je u razigravanju za poziciju Mladost bila bolja od Olimpije sa 19-11 (3-6).

U prvom kolu 'Grupe A' Regionalnog ragbi šampionata splitska Nada je bila bolja od bugarskog 'valjka' Valiacite sa 52-8 (21-0), a beogradski Pobednik od zeničkog Čelika 31-17 (19-12), dok je madžarski Esztergomi Vitezek savladao Ljubljanu sa 25-12 (15-7).

Na tabeli ''Grupe A'' trenutno vodi najefikasnija ekipa splitska Nada sa pet bodova (+44), drugi je beogradski Pobednik sa istim brojem bodova i pozitivnim brojem poena (+14), treći madžarski Esztergomi Vitezek sa (+13) poena, a slijede bez bodova Ljubljana (-13), zenički Čelik -14), i bugarski Valiacite sa (-44) poena.

U okviru drugog kola ''Grupe A'' RRC, 14.novembra, igraju u Splitu Nada – Pobednik, a 21.novembra u bugarskom gradu Perniku igraju Valiacite – Ljubljana, i u Zenici Čelik - Esztergomi Vitezek.

U prvom kolu ''Grupe B'' momčad Zagreba je poražena od gradskog protivnika Mladosti sa 18-20 (10-3), a 07.novembra u Beogradu igraju KBRK - KARC iz madžarskog Kečkemeta, dok je utakmica Partizan Beograd - Battai Bulldogok odgođena za kasnije. Nakon nepotpunog prvog kola vodi zagrebačka Mladost sa četiri boda (+2), ispred Zagreba kojima ima jedan bod (-2), ekipe KBRK, Partizan, Battai Bulldogok i KARC nisu bodovane.

U drugom kolu 'Grupe B', 14.novembra, igraju Zagreb – KBRK, a 21.novembra KARC – Partizan, dok će 05.decembra u Zagrebu snage odmjeriti Mladost - Battai Bulldogok.

Zanimljiva će biti o borba za najboljeg strijelca Regionalne ragbi lige, a trenutno vode Deli (Esztergom) i Rubelj (Nada) sa 15 poena, zatim Kapor (Pobednik) 11, Jureško (Zagreb), Olujić (Nada), Orlović (Pobednik) i Jurišić (Mladost) svi sa po deset poena, Subašić (Čelik) i Ursić (Nada) sa po sedam, dok su na listi sa po pet postignutih poena Blažević-Bandov, Borisov K., Buzov, Grubišić, Kos, Kosi, Ladanyi, Mihalj, Novak, Pirković, Selimspahić, Simonović, Slijepčević, Šakić, Tufekčić, Holjevac, Borisov V., Mijić i Arko.

Do sada nije bilo crvenih kartona, a tri igrača su Muhoberac (Mladost Zagreb), Varjačić (Zagreb) i Razić (Čelik) imali po jedan žuti karton.(Zeda)