24 srpnja 2008

EUROPEAN '7 TROPHY, MOSKVA, 25-28.07.2008.

Safet Čerim, selektor BiH reprezentacije
Sabahudin Subašić, kapiten

Ragbijaši Čelika među elitnim evropskim ekipama

Zenica, 24. juli – Ragbijaši zeničkog Čelika sutra, petak 25.jula, putuju na turnir "Evropske lige prvaka u ragbiju 7's", koji se od 25-28.jula održava u Moskvi.

Zbog tehničkih poteškoća domaćini turnira su smanjili broj učesnika sa 20 na 16 ekipa, ali su ragbijaši Čelika, kao i splitske Nade i Pobednika iz Beograda, koji takođe nastupaju na ovom turniru, zadržani na listi učesnika.

Na prvoj evropskoj ragbijaškoj Ligi prvaka u popularnoj sedmici za ekipu Čelika će nastupiti: Semir Ajanović, Sabahudin Subaššić, Latif Beššo, Kenan Uzunović, Sedad Tufekčić, Deljkić Benjamin, Armin Zadić, Vahdet Kokić, Melvin Baručija i Nermin Selimbegović.

Prvu utakmicu igrači trenera Safeta Čerima imaju u subotu u 11 sati sa SC 1880 Frankfurt, prvakom Njemačke, zatim se sastaju sa moldavskim prvakom USD Blumarine, i kao treći meč u grupi sa belgijskim RC Leuvenom.

U nedjelju se igraju utakmice za konačni poredak po sistemu "play-off", u kojem se prvoplasirane i drugoplasirane iz grupa bore za naslov prvaka, a ostali za poredak od devetog do 16-og mjesta.(Zeda)

***********************************