01 rujna 2021

Bosna i Hercegovina – Crna Gora, prijateljska utakmica

Zenica, 29.08.2021.

Napokon smo i to dočekali, prvi internacionalni XV's meč nakon obustave svih takmičenja u ragbiju uslijed COVID pandemije.

Protekla Nedjelja je bila rezervisana za ragbi.

Ljubitelji našeg sporta su mogli uživati od 13h u okršajima domaćih mlađih selekcija kao uvertira za prijateljski test meč između seniorske selekcije Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Obzirom da se radilo o prijateljskom meču, selektori su iskoristili ovu priliku da pruže šansu domaćim igračima te da testiraju potencijalne kandidate za predstojeće Evropsko prvenstvo (Rugby Europe).

Gledatelji su mogli uživati u interesantnoj igri i u izuzetno prijateljskoj atmosferi kako i dolikuje ovakvim mečevima.

Bosna i Hercegovina je uspjela ostvariti pobjedu nad Crnom Gorom, međutim, nećemo spominjati konačni rezultat s obzirom da je on ipak bio u drugom planu. Prioritet ove utakmice je upravo bilo testiranje igrača te povratak ragbija na sportske terene nakon ovog teškog perioda.

Ovim putem se želimo zahvaliti igračima, osoblju, gledateljima te svima koji su svojim radom i prisustvom uveličali ovaj događaj.

Posebno se zahvaljujemo našim prijateljima iz Crne Gore ( Montenegro Rugby) na fer i korektnoj igri te se nadamo uzvratnom susretu u Crnoj Gori u skorije vrijeme

Photo by Almir Alić