01 listopada 2018

Regionalno klupsko ragbi prvenstvo Čelik - Partizan


Nakon dugo vremena, na atletskom stadionu Kamberovića polje utakmicu su odigrali stari sportski prijatelji, ragbisti zeničkog Čelika i beogradskog Partizana, ekipe koje već godinama u domaćim prvenstvima ostvaruju dobre rezultate te je zenička publika mogla uživati u odličnom ragbiju.

Gosti iz Beograda su se na terenu držali dobro, sve do samog finiša prvog dijela utakmice, ali potom su mnogo spremniji igrači Čelika opravdali ulogu favorita. Konačni rezultat je glasio Čelik – Partizan 45:29 (28:22). Domaćini su ovu utakmicu iskoristili i kao generalnu probu za susret reprezentacija BiH i Hrvatske, koji će se u okviru takmičenja u Konferenciji 1-Jug Evropskog prvenstva održati u Zenici 13. oktobra s početkom od 19 sati.

Za Čelik su igrali: Bašić, Fetić, Bošnjak, Halilović, M. Kadrić, Topčić (15 poena), Begović, Selimbegović, E. Spahić, F. Spahić (8), Mrgić, Glavaš (5), Alić, Buljugić, Begić, Stanković, K. Kadrić, Ante (10), Zadić (5), Hamzić (2), Piljug, Memić, Buljubašić. Trener: Ermin Mušinović.




Foto Kenan Uzunović

***