19 siječnja 2014

Radno na Bistričaku....

***

U petak, 17.01.2014. godine sa početkom u 19,00 sati, na Bistričaku je održan sastanak članova UO Ragbi saveza BiH sa predstavnicima devet klubova koji su učestvovali u Prvenstvu BiH u prošloj godini i čiji predstavnici će biti delegati na narednoj Skupštini Saveza koja bi se trebala održati u februaru ove godine. Od članova UO RgS BiH, sastanku su prisustvovali Semir Mahić, Sead Krupalija, Senad Makić, Semir Taslaman i Tahir Smriko. 

Ragbi klubove su predstavljali:
ČELIK - Tarik Sarajlić
RUDAR - Albin Isaković
SARAJEVO - Ibro Salihović
VITEZ Danijel Vrebac
HERCEG - Davor Konjevod i Bojan Stanić
GLADIJATORI - Radomi Petković
TOMISLAV - Marijo Sabljić, Filip Perković i Mirko Papić
PŽRK SARAJEVO - Aida Pleh i Dženana Pašić
TRK TEŠANJ - Safet Čerim

Sastanku su prisustvovali i Zehrudin Mušinović, predsjednik sudačke organizacije RgS BiH, Danijel Keserović tehnički direktor RgS BiH i Armin Berberović generalni sekretar RgS BiH.

Na izuzetno konstruktivnom sastanku, utvrđene su smjernice u budućem radu sa naglaskom na iznalaženju načina za prevazilaženje aktuelnih, uglavnom finansijskih i organizacionih problema u klubovima te modelima i načinima na koji članovi UO Saveza mogu pomoći klubovima u prevazilaženju istih. 

Marijo Sabljić, komesar za takmičenje RgS BiH je povukao svoju ostavku nakon što su svi prisutni visoko ocijenili njegov rad i obećali mu punu podršku u budućem radu.