24 veljače 2012

Hamza Alić i Jasmina Merdić sportisti ZDK za 2011. godinu

Nermin Selimbegović
U organizaciji NIPD Naša riječ i Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona večeras je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana manifestacija „Izbor sportiste godine ZDK 2011. godine“.


Prema ocjeni žirija kojim je predsjedavao Armin Mujkić, najbolji sportisti ZDK u protekloj godini bili su bh. olimpijac, bacač kugle Hamza Alić, član Atletskog kluba "Zenica“, i Jasmina Merdić, takmičarka u kicboxu, članica Centra borilačkih sportova "Tešanj“.

Među deset najuspješnijih sportista ZDK za 2011. godinu su još: Armin Mustedanović, odbojkaš iz Kaknja, Goran Trkulja, šahist iz Zenice, Emina Jašarević, tekvando reprezentativka BiH iz Kaknja, Nermin Selimbegović, ragbijaš iz Zenice, Ramiz Burdalić, džudista iz Zenice, Melisa Bašić, rukometašica iz Zavidovića, Igor Lajkert, skijaš iz Zenice, i Osman Građan, karatist iz Visokog.


Najbolji sportisti juniori su Mesud Pezer, atletičar iz Zenice i Tea Matijević, karatašica iz Žepča. Priznanje za najbolje trenere dobili su Mehmed Skneder, atletski trener iz Zenice, Ivan Šupuković, kajak kanu trener iz Žepča, i Ljubomir Filipović, trener rukometaša zeničkog Čelika.


Priznanja za životno djelo uručena su Ivi Jeloviću, Mladenu Sičanici i Fahrudinu Graniću iz Zenice, te Kemalu Ibetu Vražiću iz Visokog.


Nagrađeni sportski radnici su Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik, Mirsad Jašarspahić, predsjednik Nogometnog kluba Rudar iz Kaknja, i Ajdin Šehović, član uprave Rukometnog kluba Bosna Prevent iz Visokog.


Priznanje "Najuspešniji sportski novinar u ZDK-u u 2011. godini“ dodijeljeno je Dini Kurbegoviću iz Zenice.


Specijalni gost na manifestaciji bio je Ivica Osim, legendarni nogometaš i trener, predsjednik Komiteta za normalizaciju N/FSBiH kojem je uručeno najviše priznanje - "Grb kralja“, kao i posebna nagrada za „Sportski događaj 2011. godine u ZDK“, a to je utakmica baraža za „Euro 2012“ koju su nogometne reprezentacije BiH i Portugala odigrale 11. novembra na stadionu Bilino polje.


Najbolji u invalidskom sportu su Sanela Redžić iz Zenice i Fikret Smajlović iz Maglaja. 
Preuzeto sa Sarajevo-x.com