19 studenoga 2011

Međunarodni ragbi turnir u Sarajevu

Danas je u Sarajevu održan ragbi turnir na kojem su učestvovale ekipe "Arsenal Tivat" iz Crne Gore, "Čelik" iz Zenice i domaćin Ragbi klub "Tornado" iz Sarajeva. Poslije nedavnog gostovanja sarajevskih ragbijaša u Crnoj Gori, danas je mješovita ekipa "Arsenal Tivat" na poziv predsjednika Ragbi kluba "Tornado" Voloder Samira uzvratila posjetu i odigrala nekoliko revijalnih utakmica u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. 

Prvu utakmicu su odigrale ragbijašice, kombinovana ekipa Čelika i Sarajeva je odmjerila snage protiv ženske ekipe "Arsenal Tivat" a potom su slijedile utakmice juniora i seniora.

Ovaj revijalni turnir je bio dobra prilika da se razmjene iskustva i dogovori buduća saradnja ragbijaša iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Među brojnim gostima koji su svojim prisustvom uveličali ovu sportsku manifestaciju našli su se i ambasador Crne Gore u BiH Đurović Dragan, pomočnik Federalnog ministarstva  kulture i sporta Mustafa Demir, načelnik Općine Ilidža Senaid Memić, pomoćnik općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Aida Lušničkić i mnogi drugi ugledni gosti.

Na kraju turnira, ambasador Crne Gore u BiH je izrazio svoju zahvalnost na gostoprimstvu i pohvalio svoje domaćine za izvrsnu organizaciju ovog turnira. 

Zajednička fotografija, ragbijašice iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine

Ragbi klub "Arsenal Tivat"

Ragbi klub "Totnado"

Ragbi klub "Čelik"

Detalj sa utakmice Arsenal Tivat - Tornado

Tarik Sarajlić, Aida Lušničkić, Mustafa Demir, Senaid Memič, Edin Hrapović, Dragan Đurović

********************