23 travnja 2010

U Splitu ragbi meč Hrvatska - Holandija

Ragbijšaka groznica na HRT2

Split/Zenica, 23.april – Sportsku Hrvatsku uhvatila je ragbijšaka groznica, koja se iz Splita prenijela do Zagreba, pa i Bosnu i Hercegovinu. U subotu će se u 16 sati odigrati na Starom placu u Splitu odlučujuća utakmica «B skupine» 2. divizije Europskog ragbi prvenstva, između reprezenatcija Hrvatske i Holandije. Ulog je ogroman, jer bi pobjednik najvjerovatnije trebao da skoči u višu skupinu, tj. među 15 najboljih u Evropi.

Koliko je interesovanje za utakmicu u Splitu pokazuje i podatak da će HRT2 sa početkom u 15:55 sati direktno prenositi ovaj meč. Karata za utakmicu gotovo i nema, a iz Zenice će put Splita jednim autobusom i privatnim automobilima krenuti stotinjak ljubitelja ragbija. Biće to velika ragbijška fešta pa dolaze i ljubitelji ragbija iz Makarske, Sinja, Sarajeva, Viteza, Tomislavgrada, Šibenika, Zadra, Zagreba, ...

Utakmica je važna za obje momčadi, jer pobjedniku otvara put u viši rang natjecanja, odmah do nedodirljive skupine koja igra «Kup 6 nacija». Ovo je, kažu u Hrvatskom ragbijaškom savezu, sigurno najveća utakmica u posljednjih deset godina na ovom regionu. Nastupiti će i pet igrača hrvatskih korijena sa Novog Zelanda, a plasman u viši rang bi dao priliku za daljnju popularizaciju ragbija. (Zeda)

*****************************