24 siječnja 2010

Emma Škaljo i Hamza Alić sportisti Zenice za 2009. godinu

Sabahudin Subašić

Zenica, 24.januar - Emma Škaljo, članica Streljačkog kluba „Zenica“ i Hamza Alić, član Atletskog kluba „Zenica“, najbolji su sportisti općine Zenica za 2009.godinu.

Osim Škaljo i Alića, među deset najboljih u seniorskoj konkurenciji, našli su se Bahrudin Mahmić (kickox), Sabahudin Subašić (ragbi), Ramiz Burdalić (hrvanje), Damir Čičak i Amina Hadžić (karate), Fadil Pašalić (boks), Nermana Kovač (automobilizam) i Alma Kovačević (košarka).

Pet ravnopravnih priznanja za najbolje juniore dobili su Amna Fetić (karate), Paša Šehić (atletika), Sadam Stupar (kickbox), Amna Fazlić (košarka) i Armin Duvnjak (nogomet). Za sportske nade proglašeni su Harun Golub (sjedeća odbojka), Ermina Burdalić (džudo), Alen Horić (košarka), Elmin Šabanović (boks) i Nejra Solo (košarka).

Za najbolje sportske kolektive proglašeni su Atletski klub Zenica, Streljački klub Zenica i Šahovski klub Preporod, za najbolje trenere Mehmed Skender (atletika), Amir Makaš (streljaštvo) i Vladimir Zeljko (rukomet).

U invalidskom sportu najbolji u općini Zenica za prošlu godinu su Ljilja Ramljak i Ermin Čorić. Najbolji sportski radnici su Mehmed Rahmanović, Suad Kaknjo i Šefik Šeper.

Nagradu za životno djelo dobili su Albert Škrego, Ivan Šimanić i Mustafa Čerim, a posebna priznanja Hamo Brdarević, Fahrudin Čerim i Boško Kukolj, dok je specijalno priznanje za razvoj sporta dobio načelnik općine Zenica Husejin Smajlović.(Zeda)