30 studenoga 2008

ČELIK – ESZTERGOM 31:24 (26:5)

*******************************************************

Zenica, 30. Novembar 2008. godine.

Stadion Bilino polje, Zenica, gledalaca oko 300. Sudija Mario Jelavić (Hrvatska). Pomoćnici: Alen Tica i Albin Isaković (BiH). Delegat Eduard Tvrdić (Hrvatska).

Evropska Regionalna ragbi liga.

ČELIK – ESZTERGOM 31:24 (26:5)

Još jedan susret Davida i Golijata na Bilinom polju. Čelik je u ovaj susret ušao bez trunke respekta prema protivniku koji je na IRB-ovoj rang listi plasiran 24 mjesta iznad zeničkog prvaka.

Lijep i sunčan dan kao da je nagovjestio dobar rezultat.

Čelikovi igrači su od prve minute krenuli u žestok napad što je rezultiralo brzim vodstvom. Napadi su se redali u talasima što je iznenadilo Mađarskog prvaka koji nije uspio da adekvatno odgovori i organizuje kontranapad. Rezultat prvog poluvremena 26:5 to i dokazuje.

U drugom poluvremenu dolazi do pada u igri BiH prvaka i igrači Esztergoma uspjevaju da konsoliduju redove i do kraja susreta smanje rezultat na 31:24.

Ovo je dobar rezultat pred uzvratni četvrtfinalni susret koji će se igrati u Mađarskoj. Termin odigravanja ovog meča će se naknadno odrediti imajući u vidu da je narednog vikenda najveći Muslimanski praznik Bajram.

Timovi su nastupili u slijedećim sastavima:

ČELIK: Ajanović, Deljkić, Bašić, Uzunović Mušinović, Pojskić, Keserović, Razić, Zadić, Kapić 11, Čerim, Selimbegović, Tufekčić 5, Selimspahić 10, Bešo 5, Karabegović, Tabaković, Kokić, Sinanović, Kobić i Smriko.

Trener: Safet Čerim

ESZTERGOM: Huszar, Sviogan 9, Mock, Koller, Madarasz, Novak, Deli 5, Pfeiffer, Molnar T 5, Haspel, Meszaros 5, Molnar J, Bohm, Siroki, Solosi i Juhasz.

Trener: Laslo Solozi

*******************************************