08 ožujka 2018

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine gostuje u Njemačkoj


Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine je u sklopu priprema za nastavak Evropskog prvenstva 2017/2018, Konferencija 1-Jug, otputovala u Heidelberg (Njemačka) gdje će odigrati dvije međunarodne prijateljske utakmice.  

Selektor Ermin Mušinović je na put poveo slijedeće igrače koji se nalaze na širem spisku i na koje računa u narednim utakmicama Evropskog prvenstva: Mrkaljević Muhamed, Fetić Mehmed, Kadrić Muhamed, Mahmić Namik, Kubat Jasmin, Smajlović Samed, Spahić Fadil, Topčić Semir, Hamzić Adnan, Piljug Avdo, Begić Haris, Haračić Alem, Begović Adi, Memić Haris, Pojskić Edin, Ajanović Semir, Bošnjak Muamer, Kadić Dylan, Kadić Benjamin, Bišić Mahir, Oruč Haris, Džamastagić Anel i Jakirlić Damir.


U prvoj prijateljskoj utakmici odigranoj sinoć, reprezentacija Bosne i Hercegovine je poražena od Sportclub Neuenheim 1902 e.V. a rezultatom 26:5
Reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas, 8. Marta odigrati utakmicu protiv U-23 reprezentacije regije Baden-Württemberg - RBW. Utakmica se igra u Fritz-Grunebaum-Sportpark, Harbigweg 9 in 69124 Heidelberg-Kirchheim sa početkom u 19,00 sati. Glavni sadac utakmice je Dana Teagarden a njeni pomoćnici su Thomas Bollian i Kemal Šestić.


Podsjećamo da je Bosna i Hercegovina u utakmicama protiv Malte u Zenici i Izraela u Netanya doživjela poraze pa je ovo gostovanje prilika selektoru Mušinović Erminu da uigra reprezentaciju pred dva preostala susreta EP protiv Andore u Zenici 17. marta i Hrvatske u Zagrebu 28. aprila. Mušinović je napomenuo da protiv Andore i Hrvatske računa i na standardne reprezentativce koji nisu otputovali u Njemačku a nastupaju za klubove u inostranstvu.


***