12 lipnja 2017

Selektor objavio širi spisak kandidata za 7s Evropsko prvenstvo u Bugarskoj, prva utakmica protiv domaćina


2017 MEN'S SEVENS - CONFERENCE 1

Selektor muške 7s reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Kapić objavio je širi spisak kandidata za 7s Evropsko prvenstvo koje će se održati u Burgasu (Bugarska) 1/2. jula 2017. godine.

Na pripreme su pozvani slijedeći kandidati: Robert Škobić, Almir Sakić i Boris Aničić iz Ragbi kluba "Herceg" Mostar, Jasmin Karapandžić i Armin Čerim iz Ragbi kluba "TRK" Tešanj, Dejan Simić i Petar Kozić iz Ragbi kluba "Gladijatori" Derventa, Wernes Tutmić, Selmir Glavaš, Sinan Glavaš, Mahir Bišić, Adnan Hamzić, Sabahudin Subašić, Jasmin Kubat, Armin Zadić i Haris Begić iz Ragbi kluba "Čelik" Zenica kao i dvojica "stranaca" Maid Šabanović (Italija) i Sedad Tufekčić (Njemačka).

U odnosu na prvi objavljeni raspored takmičenja, došlo je do manjih izmjena po grupama kao i broju reprezentacija koje će učestvovati na 7s Evropskom prvenstvu u Burgasu (naknadno Crna Gora i selekcija Burgasa). Reprezentacije su podijeljenje u tri grupe a mi se nalazimo u grupi A sa reprezentacijama Bugarske, Monaka i selekcije Burgasa.