02 ožujka 2016

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovao sa predstavnicima Ragbi saveza BiH

***

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i predstavnici Ragbi saveza BiH, koje predvodio predsjednik  Semir Mahić, razgovarali  su o načinu funkcioniranja Ragbi saveza BiH i najznačajnijim projektima koje planiraju u ovoj godini.
                Mahić je rekao da je Bosna i Hercegovina dobila organizaciju Evropskog prvenstva za djevojke koje bi trebalo da bude održano od 23. do 25. jula na stadionu Koševo u Sarajevu. Naglasio je da je riječ o trećem po značaju ragbi događaju u svijetu ove godine, te da je ovo velika prilika za promociju ragbija u Bosni i Hercegovini, kao i prilika za predstavljanje države kao dobrog domaćina u svijetu. Informirao je ministra da je za organizaciju potrebno oko 70 hiljada maraka.
                Ministar Osmanović pozdravio je sportske rezultate koje ostvaruju klubovi i reprezentacija BiH u ragbiju. Rekao je da će Ministarstvo civilnih poslova BiH, u okviru svojih nadležnosti i finansijskih mogućnosti, nastojati da pomogne organizaciju Evropskog prvenstva za djevojke.
                Predstavnici Ragbi saveza BiH informirali su ministra i o svojim planovima za izgradnju namjenskog stadiona za ragbi, čime bi se obezbijedili bolji uvjeti za rad vrhunskih ragbista, ali i prostor za omasovljavanje ovog sporta. 




Preuzeto sa: http://www.mcp.gov.ba/

***