02 travnja 2013

Selektor objavio spisak za U-18 Evropsko prvenstvo

***

Selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Danijel Keserović sa pomoćnicima Vrebac Danijelom i Petković Radomirom je objavio spisak igrača na koje će računati na predstojećem U-18 Evroposkom prvenstvu koje će se održati u Zenici 2-7.04.2013. godine. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupiti igrači iz sedam BH klubova i to Čelika i Rudara iz Zenice, Viteza, Tomislava iz Tomislavgrada, TRK-a iz Tešnja, Warriorsa iz Nemile i Gladijatora iz Dervente.

Za Bosnu i Hercegovinu će nastupiti: Burkić Adi, Karić Benjamin, Kuzmanović Branko, Palavra Zdeno, Čurak Zvonimir, Bekrić Sandro, Stanković Adamir, Jahić Ibrahim, Čančar Senad, Gelić Josip (cap), Ajkunić Zijad, Čoloman Demir, Krivdić Admir, Tutmić Ahmed, Doglod Semir, Kolak Angelo, Horić Mensur, Mešinović Armin, Rajić Mišković Dragan, Medarić Ahmed, Suljić Ammar, Mehić Eldar, Baković Mijo, Jurić Stipe, Čurić Eldar i Topčagić Haris. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine svoju prvu utakmicu igra u srijedu, 03.04.2013. godine protiv poraženog iz prve utakmice Andora-Danska a slijedeću odmah protiv pobjednika iz iste utakmice.

Poslije utvrđivanja plasmana poslije utakmica odigranih prvog dana, turnir se nastavlja u subotu, 06.04.2013. godine sa početkom u 14,00 sati kada su planirane još tri utakmice. 

Evropska ragbi asocijacija Fira-Aer je delegirala slijedeće sudce: Marc Daroque iz Francuske, Priskin Csaba iz Mađarske, Dejan Štiglić iz Srbije i Nedžad Ramić iz Bosne i Hercegovine.
Fira-Aer delegat turnira je Bargaunas George iz Rumunije.   

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine
 
***