17 srpnja 2012

Rudar pobjednik "Beach Rugby fest-a" u Tomislavgradu

U nedjelju 15. jula na plaži Marinovac jezera Buško blato a u organizaciji Udruge građana „Dobri ljudi „ i Ragbi kluba Tomislav igrao se drugi po redu turnir na pijesku.
           Domaćini su uložili veliki trud i uspjeli su da ugoste veliki broj (preko sto aktivnih ragbijaša) iz  BiH i Hrvatske. Na žalost u posljednji trenutak otkazalo je nekoliko očekivanih ekipa (primjerice Makarske rivijere i jedan Crnogorski ragbi klub). 
           Ragbi klub Sinj je i ove godine sudjelovao s dvije ekipe. Juniorska ekipa Sinja pojačana s veteranom Zornom Bilokapićem  po prvi put je sudjelovala na jednom ovakvom natjecanju te na kraju s dva poraza i tri pobjede zauzela solidno 5 mjesto. Juniori su u borbi za 5. poziciju pobijedili novoosnovani Mostarski  Ragbi klub Herceg čiji su temelji udareni u isto vrijeme prošle godine  upravo na ovome turniru.
          Seniorska ekipa koja je bila apsolutni favorit i imala čast braniti prošlogodišnji naslov kvalifikacije je odradila ležerno sa 100 % realizacijom.
           Dominantni u svim pogledima poigravali su se redom s protivnicima od kojih za neke  iskreno rečeno ne želeći nikoga uvrijediti, nismo ni čuli.
           U finalu iz druge grupe dolazi također neporažena ekipa Rudara iz Zenice.
           Sinj ulazi nonšalantno u utakmicu, Rudar koristi priliku i na samom početku vodi s dva zgoditka razlike.
            Iskusnoj  ekipi Sinja to i nije baš po volji, konsolidiraju redove te na kraju  regularnog vremena rezultat je bio izjednačen 6-6 i igralo se do zlatnog zgoditka.
            U prvoj akciji Rudar postiže zgoditak i zeničani su u zagrljaju.

Čestitke Rudaru

Konačan poredak: 

          1. Rudar Zenica BiH
          2. Sinj (seniori)
          3. Tomislav Tomislavgrad BiH
          4. Čelik Zenica BiH
          5. Sinj (juniori)
          6. Herceg Mostar BiH
          7. Vitez Vitez BiH
          8. Warriorsi Zavidovići BiH
          9. TRK  Tešanj BiH
        10. Gladijatori Derventa BiH

.

Izvor: RK Sinj