07 lipnja 2012

Ženska 7's ragbi reprezentacija BiH

Ženska 7's ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine


Ženska ragbi reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Sofiji

Zenica, 07.juna – Ženska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine u olimpijskom ragbiju sedam narednog vikenda nastupiti će na Evropskom prvenstvu «grupa A», koje se održava u glavnom bugarskom gradu Sofiji.  

     Na spisku selektora reprezentacije Nedžada Ramića i Aide Pleh nalaze se Emina Džehverović, Vanesa Kahrimanović, Zana Kulalić, Nusreta Juhić, Elma Mujić, Amra Vidimlić, Meliha Vicanović, Medina Begović, Dženana Pašić, Vildana Kargić i Zemina Čehić. Ova podmlađena ženska ekipa za protivnike će imati Rumuniju, Hrvatsku, Latviju, Madžarsku, domaćina Bugarsku, Slovačku, Austriju, Dansku, Andoru, Litvaniju i Wels.

Ove godine Evropsko prvenstvo za žene u olimpijskom ragbiju sedam igra se podijeljeno u tri grupe, i osim grupe «Top 12» u kojoj su najbolje reprezentacije iz prošle godine, takmičenja u «grupama A i B» računaju se i kao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2013.godine.  Podmlađena reprezentacija BiH, nakon dobrog plasmana prošle godine svrstana je u «grupu A» i za protivnice će imati zaista jake protivnice. Ove, i narednih godina, teško će biti prognozirati plasmane na pojedinim turnirima, jer se većina učesnica vanredno priprema za prvenstva zbog stvaranja dobrog rejtinga, koji bi do 2016.godine mogao donijeti plasman na Olimpijske igre, kada će ragbi ponovno da se igra kao olimpijska disciplina u Brazilu.(Zeda)  Medina sa maskotom BiH reprezentacije