19 rujna 2011

Istorijska pobjeda Rudara u Beogradu

U veoma zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici ekipa Rudara je uspjela zabilježiti prvu gostujuću pobjedu u RRC ligi protiv ekipe Partizana iz Beograda. 

Utakmica je počela velikim pritiskom igrača Rudara ali je iskusnija ekipa Partizana uspjela doći u vodstvo 3:0 realizacijom dosuđene kazne. Iz jedne uspješne kontre Partizan povećava vodstvo na 8:0. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.
 
Drugo poluvrijeme igrači Rudara započinju silovitim napadima u želji da pokušaju sustići rezultat. Veliko zalaganje daje rezultat  i iz jednog kontranapada Selmir Glavaš postiže skor a Fadil Spahić uspješnim pretvaranjem smanjuje rezultat na 8:7. 

Nesportsku igru Partizana, sudija iz Mađarske kažnjava isključenjem dvojice igrača Partizana na 10 minuta. Ragbijaši Rudara nisu nasjeli na provokacije već koriste brojčanu prednost i preko Hamzić Adnana postižu skor i dolaze u vodstvo od 12:8.
 
Zadnjih 15 minuta, trener Rudara Albin Isaković vrši tri taktičke izmjene koje ekipi daju neophodnu svježinu  i uveliko doprinose očuvanju minimalne prednost. 

"Želim da čestitam svojim igračima na nesebičnom trudu i zalaganju tokom cijele utakmice" naglasio je poslije utakmice trener Rudara Albin Isaković.

Ragbi klub Rudar