24 srpnja 2011

Čelik u Nemili, promocija ragbija

************************

Ni kiša nije spriječila ragbijaše Čelika da zajedno sa svojim domaćinima iz Nemile organizuju pokazne trening utakmice a sve u cilju promocije i razvoja ragbija u ovom dijelu Ze-do kantona. 

Safet Čerim, Sedad i Amir Tufekčić, Latif Bešo... organizovali su izlet na Bistričak te poslije uvodnog predavanja i roštilja nastavili druženje u Nemili gdje su na stadionu Osnovne škole "Ćamil Sijarić" pred nekoliko stotina iznenađenih gledalaca odigrali dvije pokazne utakmice. Veliki doprinos realizaciji ovog projekta je dao gospodin Admir Tutmić koji je obezbjedio prevoz kao i svu neophodnu logistiku.

Svojim prisustvom nas je počastio i nekadašnji igrač Rudara i dokazani prijatelj zeničkog ragbija Mladen Brekalo-Struja koji iz Švedske redovno prati dešavanja u BiH ragbiju.

"Ovo je tek početak i zagrijavanje za mnogo veće i ozbiljnije projekte vezane za razvoj i promociju ragbija u Bosni i Hercegovini a koje imamo namjeru u skorijoj budućnosti realizovati" naglasio je Tarik Sarajlić, predsjednik Ragbi kluba Čelik.