28 lipnja 2011

Sa turnira u Derventi

Zajednička fotografija Gladijatora i KBRK-a

Ragbi klub Čelik

U-18, Čelik - Reprezentacija Beograda 5:5
U- 17, Gladijatori - KBRK 17:10
Gladijatori - Čelik 12:5




KBRK o turniru:

Krv,znoj, slava su tri reči koje je ragbi klub Gladijatori iz Derventa uzeo za svoj zaštitni znak i one na najbolji način karakterišu Međunarodni ragbi turnir u Derventi na kojem su mlađe kategorije KBRK-a učestvovale u subotu. Pored organizatora i naše dve ekipe učestvovala je i ekipa RK Čelik iz Zenice. 

KRV – Gladijatori su relativno mlad klub, oslonjen na jednog čoveka, trenera Radomira Petkovića koji se toliko potrudio da nas ugosti i da sve bude odlično organizovano da je postideo mnogo veće klubove iz regiona. Organizacija je bila na visokom nivou, teren maksimalno pripremljen za turnir, obezbeđeno je prisustvo novinara, lokalne televizije i gledalaca. Za ragbi prijatelje pripremljeni su pokloni i završna proslava koja je nakon terena omogućila momcima iz svih ekipa da se bolje upoznaju i sklope prijateljstva jer će se narednih godina dosta sretati u raznim utakmicama.

ZNOJ – Igrači Dervente su na terenu prevazišli sva očekivanja i pokazali da imaju veliku budućnost ukoliko se nastavi rad sa njima. Na prvi pogled par njih je privuklo pažnju svojim izgledom, a kad su počele utakmice videlo se da ekipi predvođenoj Jovićem i Ninkovićem ne manjka ni tehnika, ni timska igra, a ponajmanje hrabrost, požrtvovanost i želja za pobedom. Uprkos tome što rezultat nije bio nikome prioritet, mora se istaći da su Gladijatori u potpuno fer i korektnim utakmicama uspeli da osvoje turnir i budu bolji od vršnjaka iz Zenice i Beograda.

SLAVA – Sve što smo videli u Derventi, od organizacije turnira do igre i odnosa igrača prema protivnicima pokazalo nam je da su Gladijatori na putu da postanu veliki i značajan klub u regionu koji može da ostvari velike rezultate i da na pravi način ugosti sve klubove iz regiona i šire ukoliko se klubu pomogne na pravi način.

Zahvaljujemo se Gladijatorima na gostoprimstvu i odličnom turniru na koji su nas pozvali, RK Čelik na odličnoj utakmici i prijateljskom odnosu i nadamo se da ćemo u budućnosti sarađivati još više.

Prenešeno sa: KBRK


***************************************