16 travnja 2011

Evropsko juniorsko ragbi prvenstvo U-18

Hrvatska stopostotni učinak, BiH dobili Izrael

Sinj (Hrvatska), 15.aprila – U okviru Juniorskog prvenstva Evrope U-18 «grupa D», koje se igra u Sinju (Hrvatska), prvog dana takmičenja juniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je dvije utakmice sa domaćinima selekcijom Hrvatske i juniorima Izraela.
     
            U prvoj utakmici između Hrvatske i Bosne i Hercegovine uspješniji su bili domaćini i zabilježili pobjedu rezultatom  24:0. U drugom meču Bosna i Herecgovina je igrala sa Izraelom i pobijedila rezultatom 14:13, dok je u trećoj utakmici prvog dana Hrvatska savladala Izrael sa 29:0.  
Selektor Danijel Keserović, treneri Radomir Petković i Danijel Vrebac su za ovogodišnje Evropsko juniorsko prvenstvo pozvali 24 igrača iz Čelika, Dervente, Sarajeva, Viteza, Tomislavgrada i Rudara. Za Bosnu i Hercegovinu će nastupiti: Šabanović Alem, Oruč Armin, Valjevac Haris, Čerim Emir, Kovačević Slađan, Ninković Nemanja, Garanović Nedžad, Jusić Almir, Topalović Adis, Sadrija Zahid, Smajlović Samed, Ahmić Nejro, Gelić Josip, Suljić Ammar, Spahić Fadil, Ajkunić Zijad, Oruč Haris, Karić Belmin, Mašić Frano i Baković Ivan.

U ponedjeljak se igra drugi krug takmičenja, a prvu utakmicu igraju Hrvatska – Izrael, zatim igraju BiH – Izrael i Hrvatska – BiH. Sve utakmice sude Robert Diaconescu iz Rumunije, Claudio Blesano iz Italije i Pero Matošić i Mario Jelavić iz Hrvatske. (Zeda) 

*******************