16 ožujka 2011

Regional Rugby Championship

Derbi kola Čelik – Partizan Beograd

Zenica, 15. mart – Najkvalitetnija ragbijaška ekipa u BiH zenički Čelik narednog vikenda, u okviru trećeg kola, nastavlja sa takmičenjem u Regionalnom ragbi prvenstvu i biće domaćin velikog derbija sa beogradskim Partizanom.

Ovo će biti i derbi starih poznanika, nekadašnjih prvaka bivše zemlje, u kojem se neće odlučivati samo o plasmanu na tabeli Regionalne lige, nego će „duel divova“ odlučivati i o međusobnom prestižu. U redovima Čelika su zadovoljni sa trenutnom formom ekipe, jer trener Alen Tica svakodnevno na raspolaganju ima tridesetak igrača. Zdravstveni bilten je povoljan i nema povrijeđenih igrača, dok se očekuje i povratak dva-tri iskusna igrača, koji su do sada pauzirali zbog poslovnih i porodičnih obaveza.

U upravi kluba su zadovoljni radom stručnog štaba koji nastoji da ekipu znatno podmladi, jer planovi su da se u narednim godinama takmiče u Srednjoevropskoj ragbi ligi gdje će nastupati neke ekipe, čiji igrači igraju u reprezentativnim selekcijama svojih država na Svjetskim prvenstvima. Današnja kombinacija ragbi ekipe Čelika čini spoj iskustva i mladosti, a prema prvim pokazateljima napredak je evidentan. I na narednom meču protiv beogradskog Partizana očekuje se da ova dobitna kombinacija pokaže u punom sjaju i da Čelik zabilježi pobjedu. Do kraja sezone ragbijašima Čelika preostale su, pored ove sa Partizanom, još dva meča sa Ljubljanom, 16.aprila u Zenici, i splitskom Nadom, 15.maja u Splitu.

Derbi ragbi utakmica Čelik – Partizan Beograd igra se u nedjelju, 20.maja, sa početkom u 14 sati na stadionu Kamberovića polje, a glavni sudija je Hrvoje Bartolić iz Zagreba.