09 siječnja 2011

Prozivka u Čeliku

Tica Alen

U nedjelju tačno u podne na Kamberovića polju je izvršena prva prozivka ragbijaša Čelika koja je ujedno označila i početak priprema za novu sezonu. Na prvom okupljanju, predsjednik Ragbi kluba „Čelik“ Tarik Sarajlić upoznao je prisutne o odlucio UO o imenovanju Tice Alena za novog trenera seniorske ekipe dok će dosadašnji trener Safet Čerim biti uključen u rad sa kadetima.

„Rad sa seniorima zahtjeva puno vremena kojeg ja u ovom momentu, zbog privatnih i poslovnih obaveza nemam. Radit ću u buduće sa mlađim kategorijama i naravno spreman sam da pomognem u radu sa seniorima koliko mi to okolnosti budu dozvoljavale“ naglasio je Safet Čerim u svom obračanju okupljenim igračima.

Na prozivku se odazvalo više od 30 igrača. Tica Alen, dosadašnji trener juniorske ekipe Čelika sa kojom je prošle godine osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine se u svom obračanju zahvalio na ukazanom povjerenju te predstavio svoj plan i program priprema sa akcentom na fizičke pripreme.

„Veliki posao je pred nama, trebamo se što bolje pripremiti, kako za prvenstvo BiH tako i za Regionalnu ligu. Da nam se ne bi ponavljele prošlogodišnje povrede koje su, po meni rezultat nedovoljne fizičke pripremljenosti igrača, insistirat ću na maksimalnom zalaganju na treninzima. Svjestan sam teške finansijske situacije u klubu ali ću zahtjevati od Uprave da nam u skladu da svojim mogućnostima obezbjedi što bolje uslove za rad. Uvjeren sam da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo ove godine imati puno više razloga za zadovoljstvo“, rekao je Tica Alen.