10 svibnja 2010

«RRL - Regionalna Ragbi Liga za žene»

Ragbijašice Čelika

Splitskoj Nadi prvi trofej

Zenica, 10.maja – Šestim turnirom, koji je igran u Splitu, završeno je prvenstvo Regionalne Ragbi Lige za žene. Najviše uspjeha imale su igračice splitske Nade koje su za korak trijumfovale ispred igračica zeničkog Čelika i zasluženo osvojile veliki pobjednički pehar. Velika je to nagrada za mlade Splićanke i njihovog trenera Antu Olujića.

Tokom šest turnira i odigranih trinaest utakmica Spličanke su sakupile 35 bodova uz zavidan broj postignutih poena 201:35, drugoplasirana je ekipa Čelika iz Zenice sa 29 bodnova i skor razlikom 139:74, treće ekipa Beograda sa osam bodova, zatim slijedi Sarajevo sa sedam bodova, uz dva turnira manje zbog finansijskih problema, i Ljubljana sa pet bodova.

U «Regionalnoj Ragbi Ligi za žene» van konkurencije nastupile su ekipe NSA Bugarska, druga ekipa Nade i druga ekipa Čelika. Od ove tri ekipe najviše su pokazale Bugarke, koje su možda i najbolja ženska ekipa na Balkanu, i koje će se u idućoj sezoni najvjerovatnije priključiti u stalni sistem takmičenja zajedno sa još nekim ekipama koje su najavile učešće. Pokretanje ovog takmičenja probudio se interes u regiji za ženski «ragbi sedam» novi olimpijski sport. Na jesen trebala bi da se poveća broj ekipa na turnirima što bi dalo šanse da ova za djevojke izuzetna sportska disciplina dobije nove igračice i poklonike.

Konačna tabela Regionalne Ragbi Lige za žene:

Nada 201:35 -----35

Čelik 139:74 ----29

Beograd 22:172--- 8

Sarajevo 17:73 ---7

Ljubljana 30:44 --5

___________________________

van konkurencije igrale su ekipe: NSA Bugarska, Nada II i Čelik II.(Zeda)

*************************