07 ožujka 2010

Učenik nadmašio učitelja

Zenica, 07.03.2010. Stadion Kamberovića polje Čelik - Zagreb 42:5 (25:5) Danas na Kamberovića polju, ragbijaši Čelika su ugostili Ragbijaški klub "Zagreb". Odigrana je prijateljska utakmica u kojoj je Čelik bio pretvrd orah za goste iz Zagreba. Utakmica je počela uručivanjem skromnih poklona Kapetanović Suadu kao i sudijama Bajramović Senadu, Tica Alenu i Hamzić Emiru koji su se ovom prilikom oprostili od aktivnog suđenja. U prvih nekoliko minuta utakmice se moglo vidjeti da Čelik ni malo ne respektuje goste. Od prvog sudijinog zvižduka, Subašić i društvo su dali do znanja gostima da nemaju šta tražiti u ovom susretu. Čelikovi napadi su se smjenjivali što je rezultiralo i ranom rezultatskom prednošću od 20 poena razlike. Gosti su u prvom poluvremenu uspjeli iz jednog kontranapada da postignu skor i to je bilo sve što su danas pokazali. Ragbijaši Čelika rutinskom igrom u drugom poluvremenu privode ovu utakmicu kraju. Utakmicu su sudili Albin Isaković, Mirza Oruč i Senad Čorić.

Zagreb: Jurić H, Bielen I, Tepeš I, Janković D, Bjelobrajdić I, Kramarić M, Slaviček K.5, Zelić T, Zelić I, Mijić F, Jurić F, Zelić J, Mandić M, Belić H, Markos G, Juss L, Golubić J. i Belić Z.

Trener: Suad Kapetanović.

Čelik: Ljutvijević R, Ajanović S, Bašić A, Pojskić E, Trako A, Razić D, Selimbegović N, Džanić D.(5), Kapić A, Tabaković S, Sinanović A.(5), Tufekčić S, Šabačkić S.(5), Selimspahić A.(10), Subašić S.(17), Keserović D, Izić V, Šestić K, Bešo L, Kokić V, Kobić E, Rihić S, Ahmić S i Bambur B. Trener: Safet Čerim RK.Čelik Damir Razić u akciji Bešo Latif, standardno dobar Borba za svaku loptu Poklon i zahvalnica Kapetanović Suadu Pokloni i zahvalnice Tica Alenu, Bajramović Senadu i Hamzić Emiru Lopta Za "Kepa" *************************************