20 ožujka 2010

Tomislavgrad, ragbi ekspanzija

Ragbi klub "Tomislav" je uz potporu Ragbi saveza Bosne i Hercegovine i općinskog poglavarstva Tomislavgrad započeo program prezentacije ragbija u osnovnim školama na području općine Tomislavgrad.

Prvi koji su se okušali u ovom projektu bila je osnovna škola fra Mije Čujića-Bukovica, a uskoro slijede i ostale osnovne škole na području općine. Cilj i zadatak ragbi škole mladeži je da se na osnovi sustavnog postupka i realizacije oglednog nastavnog sata s elementima ragbi tehnike u osnovnim školama uzrasta 3-8 razreda, djeca upoznaju s ragbijem i da se u njima podstakne želja za uključivanjem u kontinuirani rad ragbi škole, nastojeći neprimjetnom selekcijom formirati kvalitetne grupe prema znanju, vještinama, sposobnostima i dobi te kroz rad u naprednoj školi raditi na specijalizaciji igre, individualnoj i kolektivnoj tehnici radi postizavanja maksimalnih rezultata po dobnim kategorijama.

Posebni zadatak ragbi škole je kontinuirano organiziranje momčadskih natjecanja na nivou osnovnih i srednjih škola,kako bi se kroz utakmice mogla provjeriti i unaprijediti stečena znanja, vještine i navike te popularizirati ragbi.

Marijo Sabljić

Svaki komentar je suvišan, bravo Marijo

*************************************************