25 ožujka 2010

Regionalne ragbi lige za žene u 'ragbiju sedam'

Splitska Nada 'brani' jesenju titulu

Zenica, 24. mart – U okviru četvrtog turnira Regionalne ragbi lige za žene u 'ragbiju sedam', novom olimpijskom granom, u subotu će u Zenici snage odmjeriti dvije ekipe Nade iz Splita, zatim RK Beograd, RK Kruševac, RK Čelik i PŽRK Sarajevo.

Trenutno u generalnom plasmanu Regionalne ragbi lige za žene, poslije odigrana tri turnira, vodi splitska Nada I, ispred Čelika, Sarajeva, ljubljanske Olimpije, Beograda, Kruševca i Nade II.

«Ovo je trenutno najkvalitetnije regionalno klupsko takmičenje za žene, koje će u drugoj fazi okupiti igračice iz Bugarske, Rumunije i Madžarske. Naš cilj je da u prvoj fazi popularišemo ženski ragbi u regiji u čemu smo vjerujem uspjeli», rekao nam je pred zenički turnir Zehrudin Mušinović, istaknuti ragbi radnik i delegat turnira.

Turnir, pod pokroviteljstvom Općine Zenica, počinje u 13 sati na stadionu Sportskog centra Kamberovića polje, a sude ga Pero Matošić (Hrvatska), Filip Grujić (Srbija) i Mirza Oruč i Senad Ćorić (BiH). ************************************