04 listopada 2009

Sarajevo ugostilo „Gladijatore“ iz Dervente.

Sarajevo, 03.10.2009.

Juniori Ragbi kluba „Gladijatori“ iz Dervente u subotu su gostovali u Sarajevu gdje su odigrali prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka Ragbi kluba „Sarajevo“.

Ragbijaši Sarajeva su došli do pobjede teže nego se to očekivali. Gosti iz Dervente su pokazali zavidnu borbenost i tokom cijele utakmice pružali žestok otpor domaćinu.

Ragbijaši Sarajeva su zahvaljujući iskustvu i nastupu nekoliko seniora za svoju ekipu uspjeli da pobijede tijesnim rezultatom 17:10 (7:5).

Ovim nastupom u Sarajevu, Ragbi klub „Gladijatori“ su pokazali vidan napredak i ako nastave ovim tempom, selektor U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine će morati računati i na igrače iz Dervente za Evropsko ragbi prvenstvo naredne godine u Italiji.

„Još uvijek nisam zadovoljan učinkom svojih igrača, znam da smo ovu utakmicu mogli odigrati puno bolje ali neiskustvo uzima svoj danak. Mi ćemo nastaviti sa radom i siguran sam da će „Gladijatori“ zauzeti značajno mjesto u BiH ragbiju. Želim da se zahvalim Sarajevu na gostoprimstvu sa željom da narednu utakmicu odigramo u Derventi...“ naglasio je Radomir Petković „Štaka“, bivši igrač Čelika iz Zenice a sada trener i osnivač Ragbi kluba „Gladijatori“ iz Dervente.

Za RK.“Gladijatori“ su nastupili: Aleksnadar Jeličić, Slaven Asentić, Petar Kozić, Nemanja Živanić, Igor Simić, Aleksandar Jović, Bojan Đekić, Stanimir Jovičić, Nemanja Ninović, Marko Kerkez, Zoran Maletić i Bojan Gostić.