05 rujna 2009

RK."Gladijatori" iz Dervente

Stoje: Radomir Petković (trener), Nemanja Živanić, Petar Kozić, Bojan Đekić, Marko Kerkez, Nemanja Ninković Čuće: Aleksnadar Jeličić, Zoran Maletić, Aleksandar Jović i Stanimir Jovičić

Zenica, 05. septembar – Juniorska ekipa zeničkog Čelika pobjednik je turira u ragbiju sedam, budućeg olimpijskog sporta, na kojem su učestvovale ekipe derventskog Gladijatora i druga ekipa Čelika.

U prvoj utakmici Čelika je savladao Gladijator sa 15:5, zatim su Dervenčani pobijedili drugu ekipu Čelika da 15:10, a u trećoj utakmici uspješnija je bila prva ekipa Čelika sa 5:0 i zasluženo pobijedila na turniru.

Ovo je bio prvi zvaničan nastup novoosnovanog ragbi kluba Gladijator iz Dervente, kojeg vodi nekadašnji igrač Čelika Radomir Petković „Štaka“. Za ekipu iz Dervente nastupili su Nemanja Živanić, Petar Kozić, Bojan Đekić, Marko Kerkez, Nemanja Ninković, Aleksnadar Jeličić, Zoran Maletić, Aleksandar Jović i Stanimir Jovičić. Ostaje zapisano za istoriju da je prvi zgoditak za ekipu Gladijatori iz Dervente postigao Aleksandar Jović.

''Prezadovoljan sam onim što su pokazali moji igrači i mislim da smo na dobrom putu da napredujemo i da se organizujemo kao dobar klub. Dječaci su pokazali da znaju igrati samo nam treba još više utakmica u nogama, ali za to treba vremena i sredstva. Hvala Zeničanima na gostoprimstvu i odličnoj sportskoj atmosferi'', rekao nam je Radomir Petković, trener kluba iz Dervente.

Prikazana je lijepa i borbena igra, a mladi ragbisti su pokazali da se ima na koga računati u budućnosti.