02 studenoga 2008

RK.Čelik - Battai Buldogok 34:10 (19:3)

***************************************** Dupla pobjeda na Bilinom polju. Danas su "Buldozi" iz Mađarske "podvijena repa" napustili prijestonicu BiH ragbija. Mađarski viceprvak je danas u Zenici na stadionu "Bilino polje" bačen na koljena. Bojali smo se ovog susreta, imajući u vidu kvalitet Mađarskog ragbija i njihov plasman na IRB rang listi. Trener Čerim Safet je uspio da nadmudri svog kolegu i postavi igru tako da uspješno parira težem i jačem Mađarskom skupu. Na samom početku utakmice, igrači Čelika uspjevaju da probiju gostujuću odbranu i polažu loptu u prostor za zgoditak. Semafor pokazuje 6. minut, 5:0. Čelikova linija funkcioniše bezprijekorno i svaka lopta u njihovim rukama predstavlja za goste nerješiv problem. Mađari uspijevaju iz kaznenog udarca da smanje rezultat na 5:3. Taj rezultat se zadržao dugo. U tim momentima se "lomio" meč. Čelikovi igrači dodatnim naporom uspijevaju da ostvare terensku prednost što rezultira novim poentiranjem "linijaša" za koje Mađari nemaju adekvatno rješenje. U drugom poluvremenu se povečava prednost BiH šampiona i kada se činilo da gosti neće uspjeti spustiti loptu u naš prostor za zgoditak, glavni sudac ovog susreta, Petar Matošić iz Splita, dosuđuje kazneni zgoditak za goste. To je ujedno sve što su Mađari napravili. Čelik nastavlja sa napadima i do kraja susreta uspjeva da "pokvari" semafor na Bilinom polju koji "nije programiran" za dvocifrene rezultate. Ipak uz imena klubova je ubačen i rezultat ČELIK34 - BATTAI10. Ovom pobjedom Čelik je osigurao prolaz u drugi krug "Regionalne ragbi lige" gdje se sastaje sa Mađarskim prvakom "Esztergomom". Termin susreta će se naknadno odrediti. Prvi susret bi se trebao igrati u Zenici, vjerovatno krajem novembra. Ekipe su nastupile u slijedećim sastavima:

Čelik: Ajanović Semir, Deljkić Benjamin, Bašić Adis, Mušinović Ermin, Uzunović Mensur, Pojskić edin, Selimbegović Nermin (9), Razić Damir (cap), Zadić Armin, Kapić Albin (10), Čerim Džemil, Smriko Anes, Tufekčić Sedad (10), Selimspahić Adis (5), Bešo Latif, Muratović Edin, Karabegović Adis, Trako Adin, Keserović Danijel, Kokić Vahdet, Sinanović Albijan i Kobić Emir

Battai Bulldogok: Mathe Zoltan, Pluhar Daniel, Veres Robert, Dobai Miklos, Pongracz Zoltan, Balogh Tamas, Penzes Perenc, Bakanti Gabor, Csont Laszlo, Janotka Laszlo, Pkaktek Attila, Gyurcsik Achilles, Karsai David, Kendi Gabor, Farkasinszky Gabor (10), Koor Bela, Juhasz Imke, Ulviczky Peter, Gelse Daniel, Kendi Geza, Jung Szilard i Bolgar Tamas.