05 listopada 2008

RC. „Battai Bulldogok“ - RK. ČELIK" 19:19 (5:19)

Nedjelja, 05.10.2008. godine.

Danas je u Šazalombati (Mađarska), sa početkom u 11,00 sati, odigrana prva utakmica Regionalne ragbi lige. Ragbi klub „Čelik“ iz Zenice, kao jedini BiH predstavnik u ovom međunarodnom klupskom takmičenju, uspio je da protiv Mađarskog predstavnika, favoriziranih RC „Battai Bulldogok“ iz Šazalombate ostvari povoljan rezultat i odigra nerješeno 19:19. Ovu utakmicu je Čelik odigrao dobro, imajući u vidu da je ovo prva zvanična utakmica nakon kraće takmičarske pauze. Čelik je vodio rezultatom 19:0 da bi pred kraj prvog poluvremena Mađari poentirali i smanjili rezultat na 19:5. Tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku je došlo do pada u igri BiH prvaka što su Mađari iskoristili i izjednačili rezultat na 19:19. To je i konačan rezultat utakmice, što Čeliku daje dobre šanse da u uzvratnoj utakmici koja se igra 02.11.2008. godine u Zenici postigne dobar rezultat i plasira se u drugo kolo gdje bi se susreo sa Mađarskim prvakom RC „Esztergomi Vitezek“.

Zajedno sa igračima RK. Čelik, u Mađarsku je odputovala i ženska ekipa RK. Čelik. Igračice iz Zenice su odigrale dvije prijeteljske utakmice. Prvu utakmicu su igrale protiv reprezentacije Mađarske koju su izgubile rezultatom 24:0 da bi drugu utakmicu protiv prvaka Mađarske, ženske ekipe „Bata Buldogsa“ izgubile rezultatom 7:0. Ovo su ujedno i prve „jače“ utakmice podmlađene ženske ekipe od koje se u narednom periodu očekuju značajniji rezultati.

Narednog vikenda BiH reprezentativci putuju u Monako gdje igraju prvu zvaničnu utakmicu Evropskog prvenstva protiv reprezentacije Monaka.