31 listopada 2008

RAGBI KLUB ČELIK ZENICA

PRESS INFORMACIJA

Regionalna evropska ragbi liga

Dvostruki program sa Madžarima na Bilinom polju

Zenica U nastavku takmičenja u Regionalnoj ragbi ligi zenički Čelik će u nedjelju odigrati uzvratnu utakmicu sa mađarskom ekipom ''Battai Buldogok''.

Ragbijaši Čelika su favoriti u ovom meču nakon dobre igre u prvoj utakmici kada je rezultat bio 19:19. U slučaju pobjede Čelik će se u ovom međunarodnom takmičenju, u kojem još nastupaju klubovi iz Hrvatske, Bugarske, Srbije, Madžarske i BiH, izboriti će prolaz u drugi krug, gdje bi se susreo sa mađarskim prvakom Esztergomom.

Za ekipu Čelika će nastupiti kapiten ekipe Damir Razić, Ajanović, Deljkić, Bašić, Mušinović, Uzunović, Pojskić, Selimbegović, Zadić, Kapić, Ćerim, Smriko, Tufekčić, Selimspahić, Bešo, Muratović, Karabegović, Trako, Keserović, Kokić, Sinanović i Kobić.

Trener Safet Ćerim za ovu utakmicu ima znatno jači sastav nego u prvoj utamici u Madžarskoj, jer su u sastavu ponovno Mušinović, Selimspahić, Muratović i Trako.

''Očekujemo da ponovimo dobre igre koje imamo ove jeseni i da se plasiramo u naredno kolo Lige. Vjerujem da ćemo zabilježiti uspjeh iako je protivnik možda i najjača madžrska ekipa u ovom trenutku'', kaže trener Safet Ćerim.

U predigri ove utakmice sastaju se ženske ekipe Čelika i Battai Buldokoka koje će igrati buduću varijantu olimpijskog ragbija popularni ragbi sedam. Za žensku ekipu Čelika nastupiti će Medina Suljić, Zana Kulalić, Merima Durmić, Amra Bojić, Almedina Mahmić, Vildana Kargić, Aida Suljić, Nusreta Juhić, Almina Kobić i Emina Pašagić.

Utakmica muških ekipa Čelik - Batai Buldokok igra se u nedjelju, 02.novembra, na stadionu Bilino polje, a predigra ženskih ekipa istoimenih klubova u 13,00 sati.