13 listopada 2008

Menton: Monaco-BiH 5:50

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja seriju dobrih rezultata. Nakon ostvarenih pobjeda protiv reprezentacija Izraela i Slovenije te nerješenog rezultata u Finskoj protiv istoimene reprezentacije, reprezentativci Bosne i Hercegovine su u subotu, 11.10.2008. godine na stadionu u Mentonu (Francuska) deklasirali reprezentaciju Monaka rezultatom 50:5.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupili su: Vidović Željko, Ajanović Semir, Bašić Adis, Karabegović Adis, Mušinović Ermin, Jovanović Damir, Selimbegović Nermin, Razić Damir, Kadić Sejad (kapiten), Subašić Sabahudin, Bešo Latif, Smriko Anes, Tufekčić Sedad, Vehabović Armin, Kapić Albin, Deljkić Benjamin, Keserović Danijel, Pojskić Edin, Hajrić Arnes, Zadić Armin, Tuka Elvis i Ajkunić Jasmin.

Selektor Safet Čerim je od svojih igrača tražio da od prve minute krenu žestoko što je rezultiralo brzim vodstvom naše selekcije. Subašić Sabahudin iz kaznenenog udarca dovodi našu ekipu u vodstvo 3:0 da bi nekoliko minuta kasnije šutem iz igre povećao prednost na 6:0. Isti igrač uspješno polaže loptu u protivnički prostor za poentiranje i rezultat je 11:0. To je ujedno i rezultat sa kojim se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu naši igrači pojačavaju tempo i uspješno poentiraju Kapić Albin (12), Vehabović Armin (5), Subašić Sabahudin (7), Jovanović Damir (5), Razić Damir (5) i Hajrić Arnes (5).

Za igrača utakmice je proglašen Subašić Sabahudin.

Naš igrač Mušinović Ermin je imao lakšu povredu vrata i nadamo se da će biti spreman za narednu utakmicu protiv reprezentacije Azerbejdžana koja se igra u Zenici 25.10.2008. godine.

Predsjednik Ragbi saveza Monaka je u Monte Karlu organizovao prijem za naše reprezentativce gdje im je uručio simbolične poklone i iskoristio priliku da se zahvali na fer i korektnoj igri uz napomenuo da nisu znali da se u Bosni i Hercegovini igra ovako dobar ragbi.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su u nedjelju oko 20,00 sati sretno doputovali u Zenicu gdje im je Semir Mahić ,u ime Ragbi savaza BiH, zaželio dobrodošlicu i čestitao na ostvarenom rezultatu.