25 kolovoza 2008

SKUPŠTINA RK. ČELIK

*************************************************

Dana 24.08.2008. godine, u maloj sali hotela “Rudar“ u Zenici, sa početkom u 11,00 sati, održana je IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA Ragbi kluba “ČELIK“ za period od 01.07.2007. do 31.07.2008. godine, kojom je predsjedavao Predsjednik skupštine RK “Čelik“ Mušinović Zehrudin.

Skupština je izazvala veliko interesovanje pa je njen početak morao biti prolongiran jer nije bilo dovoljno slobodnih mijesta za sve zainteresovane.

Na samom početku je proučena Fatiha rahmetli SALČINOVIĆ EMIRU koji je ostavio nemjerljiv trag i dao ogroman doprinos u razvoju ragbi sporta na ovim prostorima.

U samom uvodu, predsjednik UO RK. „ČELIK“ Fetić Samir podnosi izvještaj o radu, plan rada za naredni period i finansijski izvještaj.

U ovom izvještaju se dotaklo mnogo tema... od teške materijalne i finansijske situacije u momentu preuzimanja dužnosti od strane ovog saziva UO, zaostalih finansijskih obaveza koje se uspješno izmiruju, o velikim troškovima zakupa terena i svlačionica....

Konstatovano je da su od izabranih članova UO aktivni: Fetić Samir, Tica Alen, Mahić Semir i Đanić Senad.

Naknadno su se pridružili i uzeli aktivno učešće u radu UO: Begović Safet, Sarajlić Tarik i Berberović Armin koji je u međuvremenu izabran za Generalnog Sekretara RS BiH i samim tim mu je prestalo članstvo u UO RK.“Čelik“.

Begović Safet je jednoglasnom odlukom izabran za novog Sekretara RK.“Čelik“ a Sarajlić Tarik, takođe jednoglasnom odlukom izabran za podpredsjednika UO RK.“Čelik“.

U nastavku Sjednice, Čerim Safet, trener seniorske i Čerim Rasim, trener juniorske ekipe podnijeli su izvještaje o radu i planove za naredni period.

Begičević Enes je prisutne informisao o radu ženske ekipe i upoznao sa problemima sa kojima se susreću u svom radu.

Izvještaji su jednoglasno prihvaćeni a Mušinović Zehrudin se na kraju zahvalio svim prisutnim i iskoristio priliku da pohvali rad i zalaganje svih članova UO RK „ČELIK“ uz želju za postizanjem još boljih rezultata.

******************************************