26 lipnja 2008

Evropsko klupsko prvenstvo u ragbiju

Ragbijaši Čelika, splitske Nade i beogradskog Pobednika među najboljih 20 ekipa Evrope

Zenica, 25.juna – Ragbi ekipa Čelika iz Zenice, prvak države u ragbiju sedam, nastupiti će na ovogodišnjem Evropskom klupskom prvenstvu, popularne sedmice, koje se krajem jula igra u Moskvi. Na ovom prvenstvu, koje je u suštini Liga prvaka u ragbiju sedam, nastupiti će dvadeset najboljih ekipa iz Evrope.

Pored zeničkog Čelika na turniru će nastupiti ragbijaši splitske Nade, kao prvaci Hrvatske, zatim engleski Rosslyn Park RFC, irski Irish Exiles Branch, rusko VVA Podmoskovie, francuski RC Bayonne, USEFS iz Moldavije, Dinamo iz Bukurešta, ukrajinski Oblon University, SC 1880 Frankfurt, kao prvak Njemačke, RK Vairas iz Litvanije, švedski Enkopiing RC, latvijski RC Miesniki, belgijski RC Leuven, prvaci Španjolske i Portugala, beogradski RC Pobednik, danski Aarhus RK, NSA Sofiaoz Bugarske i švajcarski prvak Hermance Region RC.

Ovo će, nakon Evropskog prvenstva u ragbiju sedam, koje se igra od 11.-13. jula u Hanoveru, Njemačka, biti najkvalitetniji skup u ragbiju sedam, koji će se pojaviti kao stalna disciplina na Olimpijskim igarama 2012.godine. (Zeda)

******************************************************************