18 svibnja 2008

FINSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 3 : 3

17.05.2008. u Helsinkiju (Finska) na stadionu Helsinki u okviru 3C jakosne skupine odigrana je ragbi utakmica izmedju reprezentacija Finske i Bosne i Hercegovine. Na stadionu je bilo prisutno oko 500 gledalaca.

Utakmica je pocela u 15:00 sati po lokalnom vremenu. Vrijeme je bilo pogodno za igru što se ne bi moglo reci i za sam teren jer se upravo iz tog razloga jedan naš igrac povrijedio.

Susret koji je veoma bitan za nasu reprezentaciju, lose je vodio sudac iz Litvanije Grumbinas Ramunas. Ishod ovakvog sudjenja utakmice je i sam rezultat koji je bio 3:3. U nekoliko navrata nas je drasticno odstetio sto je uticalo na konacan rezultat.

Prvo poluvrijeme je zavrsilo rezultatom 0 : 0.

Na samom pocetku drugog poluvremena, nasi igraci su iz jedne kazne uspjeli da povedu 3:0. Taj rezultat se odrzao sve do 65 minute kada su domacini uspjeli da iskoriste dosudjenu kaznu u njihovu korist i izjednace rezultat na 3:3.

Do kraja susreta igra se odvijala na polovici domacina uz konstatan pritisak nasih igraca ali se, uz ovakvo sramotno sudjenje Litvanca, nije moglo nista vise postici.

Za reprezentaciju BiH poene je postigao Kapic Albin iz slobodnog udarca a za domacine izjedancujuci pogodak je postigao Thomas Finell.

Nasi reprezentativci su u nedjelju, u kasnim popodnevnim satima, sretno doputovali u Zenicu.

BRAVO MOMCI, TAKO SE IGRA ZA REPREZENTACIJU !!!

********************************************************