25 svibnja 2008

DRZAVNO PRVENSTVO U RAGBIJU VII

Zenica, 25.05.2008. godine, na "B" terenu Kamberovica polje, u organizaciji Ragbi saveza Bosne i Hercegovine, odrzano je Drzavno prvenstvo u ragbiju VII za muskarce. Prijavljeno je 8 ekipa : RK. Celik I, RK. Rudar I, RK. Celik II, RK. Rudar II, RK. Tomislav, RK. Vitez, RK. Sarajevo i RK. Zenica '72. Klubovi su se takmicili u dvije grupe gdje se igralo po 6 utakmica. Plasman po grupama je bio slijedeci: A GRUPA:
  1. RK. RUDAR I
  2. RK. CELIK II
  3. RK. TOMISLAV
  4. RK. ZENICA '72
B GRUPA:
  1. RK. CELIK I
  2. RK.VITEZ
  3. RK. RUDAR II
  4. SARAJEVO
U finalnim susretima postignuti su slijedeci rezultati: Za 7. mjesto: RK. Zenica '72 - RK. Sarajevo 0 : 20 Za 5. mjesto: RK. Tomislav - RK. Rudar II 0 : 14 Za 3. mjesto: RK. Celik II - RK. Vitez 7 : 12 Za 1. mjesto: RK. Rudar I - RK. Celik I 5 : 34 Konacan poredak:
  1. RK. Celik I
  2. RK. Rudar I
  3. RK. Vitez
  4. RK. Celik II
  5. RK. Rudar II
  6. RK. Tomislav
  7. RK. Sarajevo
  8. RK. Zenica '72
Organizacija Prvenstva je protekla u najboljem redu. Utakmice je, na zavidnom nivou, sudilo pet sudaca. U prilog tome govori i cinjenica da na sudjenje nije bilo primjedni ni od jedne ekipe. Neke od ekipa kao sto su RK. Tomislav i RK. Vitez su pokazale znatan napredak i pored vrlo losih uslova za rad, sto raduje i daje nam za pravo da vjerujemo u napredak ragbija u nasoj drzavi. Ovom prilikom cestitamo RK. Celik I na osvojenom prvom mjestu. Momci Safeta Cerima su rutinski odradili posao i bez vecih problema ostvarili dobar rezultat. Poslije uspjesno zavrsenog turnira, RS BiH je za sve ucesnike organizovao rucak i osvjezavajuce napitke.
****************************************************************