09 ožujka 2008

RK.CELIK - RK.LJUBLJANA 16 : 25 ( 8 : 17 )

****************************************************************************************

Zenica, 08.03.2008. centralni stadion Kamberovica polje, 14,30 sati

U cevrtfinalnoj utakmici REGIONALNE LIGE PRVAKA odigrane 08.03.2008. godine, domaca ekipa Ragbi kluba CELIK nije uspjela da iznenadi goste i napravi povoljan rezultat.

Igraci Celika su tokom cijele utakmice napadali ali su propustili nekoliko dobrih prilika, sto su gosti iz Ljubljane znali iskoristiti i napraviti prednost koja je, pokazalo se na kraju, bila nedostizna za domacu momcad.

Teren je bio izuzetno tezak za igru, pa su i domaci i gostujuci igraci imali velikih problema da zamisljeno sprovedu u djelo.

Poene za Celik su postigli Subasic Sabahudin 6, Selimspahic Adis 5 i Razic Damir 5 a za goste Jost Slapnicar 5, Peter Kavcic 15 (iskljucen zbog nesportskog ponasanja) i Dejan Mrak 5. Vazno je napomenuti da je Celik mogao preokrenuti rezultat ali losim izvodjenjem kaznenih udaraca, usudim se reci, propustio priliku i da pobijedi u ovom, za Celik, izuzetno vaznom mecu. Domaci igraci ce morati poraditi na boljem izvodjenju slobodnih udaraca jer, poznato je, vrlo cesto mogu odluciti konacan ishod meca.

Treba odati priznanje svim igracima RK. CELIK na pokazanoj zelji i htijenju da naprave povoljan rezultat.

Jos jedan detalj je mozda interesantan za spomenuti a to je da igraci RK. LJUBLJANE nisu htjeli proci kroz pocasni spalir koji se tradicionalno formira na kraju susreta da bi se cestitalo protivniku. Iz kojih razloga su to odbili, samo je njima znano.

Poslije utakmice je odrzano „trece poluvrijeme“ koje se redovno organizuje da bi se domaci i gostujuci igraci odmorili, osvjezili i prokomentarisali utakmicu.

Matosic Petar, glavni sudac iz Splita dobro je obavio posao.

*****************************************************************************