07 ožujka 2008

MOTIV

U odnosu na utakmicu koju je Ljubljana igrala protiv Italijanske Emone, u njihovom najavljenom sastavu neigraju: Krsmanovič, Zalatel, Javornik, Miljuš, Ficko i Suljić

Treba uzeti u obzir da svi igrači koji su poentirali protiv Emone igraju, a to su: Kirin, Gobec, Spreizer, Troppan, Volavšek, Kavčič, Kos i Burnik.

Obzirom da su samouvjereni, da će putovati čitav dan i da im neće igrati 6 standardnih igrača, ove informacije mogu biti dodatni motiv za naše igrače.

Još jedna interesantna prića, isprićana od strane Ive Ištuka, trenera NK Čelik.

Motivacija igrača je stalni problem i on ima interesantnu priću za motivaciju igrača.

Pogledaš onog Albinog čistaća na ulici kako mete sa svojom metlom. U sebi kontaš, kako je to jadan i težak posao. Pokušaj mu prići i oteti metlu! Misliš da češ uspjeti? NIKADA!!! Tuče se sa tobom do krvi za tu metlu! Ta metla je njegov hljeb, nimet, opstanak! I onda pokušaš to prenijeti na teren. Ovaj blatnjavi teren je MOJ! To je MOJ hljeb, nimet, opstanak! Niko mi ga neće uzeti! Nedam vam ni centimetra MOG terena! I tako treba postaviti kompletnu ekipu, da BRANI I OSVAJA SVOJ TEREN, da niko, ama baš niko neće uzeti nešto što je NAŠE!

Možda je priću teško prenijeti na ragbi teren, zato što je amaterski, zato što u ragbiju nema para. Ali, uvijek ima ali. Zašto smo tu? Zašto igramo ragbi? Zašto se trudimo oko svega? ZBOG LJUBAVI PREMA RAGBIJU. Znaći ovo Kamberovića Polje jeste NAŠ teren, NAŠ hljeb, NAŠ nimet, NAŠ opstanak i NIKO NAM GA NEĆE UZETI!!! I ako se izgubi tekma, nek se izgubi sa dostojanstvom, neka nas gledaju sa poštovanjem, nek osjete našu snagu i prkos. Mogu nas pobjediti, ali ne i slomiti!!! A ko zna, ima ona stara: HRABRE SREĆA PRATI!!!

ZATO MOMCI SRETNO I SVI SMO UZ VAS POKAŽITE BOSANSKI PRKOS, INAT I SNAGU!

Ovaj tekst je poslao ANONIMNI navijac RK. CELIK i zamolio me da ga objavim, momci GRAD stoji uz nas !!!

Hvala "anonimus" u ime igraca Celika !!!

*******************************************************************************